Олег Малованюк: «На світову першість в Будапешт вирушимо після серйозних багатоетапних зборів»

Олег Малованюк: «На світову першість в Будапешт вирушимо після серйозних багатоетапних зборів»

Насиченим та багатим на події є 2018 рік для нашої молоді – після чемпіонату Європи в Італії, де наша збірна взяла сім медалей, три з яких – золоті, на наших юних талантів очікує поїздка на чемпіонат світу в Угорщину. Під час невеликої паузи між різними етапами навчально-тренувальних зборів ми поспілкувалися з головним тренером молодіжної збірної України Олегом Малованюком.

– У нас робота йде системно, – розпочав бесіду Олег Никодимович. – Провели вже два збори, а днями розпочнемо й третій. Займаємося в чудових умовах в Миговому (Чернівецька обл.) – тут висота 1200 метрів над рівнем моря, чудова природа та умови для підготовки. Зал боксу, снаряди для фізпідготовки й майданчики для різних видів, два басейни, прекрасне харчування, яке за порадою нашого лікаря збірної, ми плануємо за різними корисними меню. Словом, можемо планово працювати. Недарма сюди, на цю базу, після нас збірна Гордієнка у вересні заїжджає.

– Розкажіть, будь ласка, про попередні етапи підготовки.

– Вони були якісними. На першому зборі працювали зі збірними Вірменії, Грузії, Білорусі, Молдови (у них по 8-10 спортсменів і по 2 тренери, багато боксерів – із путівками на великі турніри). На другому – зі збірними Німеччини, Білорусі, Польщі, Ізраїлю, Молдови. Дуже корисні та цікаві тренування. Хлопці в тонусі, зараз готуємо їх до третього етапу підготовки.

– Як розпланували цей збір?

– 7-го числа збираємося розпочати й працювати до відправки на чемпіонат світу 19 серпня. Знову ж таки, працюватимемо в Миговому. Там кілька разів були зміни з датою початку будапештського турнірну, ми навіть коригували свої збори так, що довелося урізати один день занять через те, що чемпіонат світу замість 20-го числа перенесли на 19-те. Утім, у нас запланована програма підготовки реалізується згідно попереднього графіку.

– Працюєте в оптимальному складі?

– На щастя, всі, хто здобув ліцензії, працюють з нами – без форс-мажорів. Нагадаю, на європейській першості у нас було завойовано ліцензії в більшості вагових категорій. Попри те, що інколи траплялися дуже неоднозначні бої, коли навіть суперники були шоковані тим, як наших хлопців «щемили» у плані суддівства. Той же Бондарчук в бою з азербайджанським суперником відпустив золоту медаль, будучи, щонайменше, близьким до найвищої нагороди. Глядачі та сторонні спеціалісти навіть відзначали, що він був кращим…

Тим не менш, наша команда – вольова. Хлопці наполегливо готуються до своєї мети. Ось наша збірна, яка візьме участь у чемпіонаті світу серед молоді в Будапешті:

категорія 52 кг: Юрій Томюк

категорія 56 кг: Максим Галінічев

категорія 60 кг: Тарас Бондарчук

категорія 64 кг: Максим Молодан

категорія 69 кг: Олександр Трутнєв

категорія 75 кг: Богдан Толмачов

категорія 81 кг: Віталій Стальченко

категорія 91 кг: Марат Григорян

категорія +91 кг: Кирило Стоянчев

– Наскільки інтенсивним буде вирішальний збір?

– Будемо працювати над тактично-технічною майстерністю. У нас попередній, другий, збір тримав 20 днів. Зараз же пропрацюємо менше – і прямо звідси вирушимо на Львів, щоб дістатися Будапешту транзитом через Відень. У перший день на чемпіонаті світу (19 серпня) буде ознайомлення, реєстрація, мандатна комісія, напевно, і зважування. А вже 21-го десь – очікуватимемо жеребу.

– Хлопці психологічно готові боксувати з майстрами із провідних шкіл боксу всього світу?

– У них уже є досвід. Мали можливість взяти участь і в континентальних, і в світових турнірах у своїх вікових категоріях. А яку школу дають часом міжнародні товариські турніри та матчеві зустрічі! Само собою, витримували хлопці темп і на всеукраїнських змаганнях. Тут зібрані переможці – ті, хто поступово, крок за кроком, ішов до чемпіонату світу.

Звісно, те, що випаде боксувати із найкращими однолітками зі всього світу – відповідальність велика. Кубинці, американці, британці, казахи, узбеки – це буде справжнє свято боксу. Але щоб стати майстром, щоб зростати над собою, потрібно постійно доводити свій клас у матчах проти все більш сильних суперників.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.