Велике інтерв’ю президента Федерації боксу України – Шевченка Кирила Валерійовича

Велике інтерв’ю президента Федерації боксу України – Шевченка Кирила Валерійовича

На тлі останніх подій, які протягом трьох місяців відбуваються в українському боксі, пресслужба Федерації боксу України поспілкувалася із її президентом – Кирилом Шевченко, для того щоб ввести в курс справ всю боксерську спільноту.

Кирило Валерійович, як ви прокоментуєте пожиттєве позбавлення членства у ФБУ Олександра негоди ?

– На позачерговій виборчій конференції ФБУ мене ще раз одностайно переобрали на посаду президента ФБУ, дякую, що підтримали мене, адже я пішов на цю посаду заради справедливості та чесного суддівства у боксі! Прийшов зупинити беззаконня, яке робив Продивус, який як виявилось довгий час підтримує негоду в його діяльності, та підставив його ближче до мене, щоб знати все про нашу діяльність. негода продався, зрадив колектив федерації та мене як друга, на жаль, таке буває. Але є багато друзів та правдивих порядних однодумців, як показало життя, дякую їм за це!

Доказів звʼязку негоди та Продивуса вже дуже багато, а найголовніше, що вони разом, не соромлячись, їздять та подають на нас позови в суди, пишуть однакові статті, в яких висловлюють своє незадоволення з приводу проведення кубку України не в Києві та багато іншого. Ми довго чекали, що ж буде відбуватись далі і тепер зрозуміли, що пригріли змію в нашому колективі, але найголовніше – що вчасно її знайшли.

Відбулось з ним те, що людина, яка не змогла самостійно нічого досягнути, довгі роки підлещувалася до більш успішних людей. І потім, його охопили ревнощі, заздрощі, але усі знайомства у сфері боксу він отримав через мене. Його ніхто й знати не знав до 2016 року, я ввів його в колектив, заніс на руках на посаду ФБК, але зараз він займається лише тим, щоб внести розбрат в колектив та розвалити його. Але в нього не вийшло і ніколи не вийде, дуже шкода, що він об’єднався Продивусом, колись нашим спільним ворогом, який до цього розвалював ФБУ.

Але нам з таким діячем ніяк не по одній дорозі, тому колектив прийняв рішення пожиттєво позбавити його членства ФБУ. Такої людини не повинно бути в жодній організації. Тільки там де є гроші і влада, він намагається туди залізти. Раніше його ніде не було, він сам по собі, у нього немає друзів, а є тільки прагнення влади та коштів будь-якою ціною. Але це не завжди працює.

Розкажіть, що привело до необхідності виключення із членів ФБУ очільника Київської міської федерації боксу?

– Він довгий час з 2016 року просився в колектив і хотів спробувати себе в ролі секретаря федерації. Увійшов у моє коло спілкування, був зі всіма дуже любʼязний, а паралельно намагався досягнути своєї цілі, всім замилити очі і будь-якими шляхами прорватися до влади. Мені всі говорили, що це за людина, який він мерзотник, а я завжди захищав його та до останнього вірив в силу дружби. Проте, все виявивилось навіть гірше ніж я думав, крім того, він об’єднався з іншими мерзотниками, які такі ж як він. Але він і серед них виявився найгіршим тому, що окрім мене, він ще й зрадив і підвів колектив, об’єднався з колишнім депутатом партії регіонів та опжз.

До останнього не хотів про це розповідати, але доведеться тому, що його чутки та брехня, що він усім розповідає, це тільки принижує його та показує, що він за людина. В липні, негода запросив мене в гості до себе в офіс, я підозрював, що там щось може статись, тому я поїхав сам, щоб не підставити інших моїх друзів, я ні за що не переживав і не боявся. Він вже зі своїми друзями організував там пастку, намагався зненацька мене вдарити та зламати, потім все ж таки вдарив. Але в нього не вийшло те, що він хотів, зламати мене не вийшло і ніколи не вийде. Фізично можна зламати та навіть і вбити, як казав на наступний день Ківа у своєму відео, але не буде мене в федерації, буде інший. Негоду в колектив ніколи вже не повернуть, як і колишнього очільника!

До речі, наступного дня зʼявилося відео одразу двох рашистів, які про цей напад вже знали — говорили колишні члени ОПЗЖ – Ківа та Калоша. Звідки вони про це дізналися, я нікому нічого не казав. Вам це не виглядає якось дивно? Ці всі люди разом вже давно. В мене є багато доказів цьому, але це не стосується ФБУ. Але вони не зрозуміли одного – ми стежили за діями негоди вже дуже давно, а він вважав, що від обдурює нас. Я маю величезний досвід, який набутий з іншими колишніми «друзями», які діяли так само, зараз вони усі обʼєдналися і шкодять разом.

На жаль, іноді чоловіки гірше жінок, плітками, брехнею, будь-якими способами намагаються досягнути своєї цілі. Правда і чесність завжди переможе і на все воля божа. Олександр намагався проникнути в нашу організацію зсередини, довго терпів та грав, а виявився покидьком, якого всі розпізнали та його більше в нашому колективі точно не буде. Після цього випадку він обдзвонював усіх президентів обласних федерацій, розказував їм байки про наш особистий конфлікт. Який конфлікт та як це стосується федерації боксу?

До того ж, про це ми не говорили, але що він робить: відкрито їздить з бригадою невідомих людей по чемпіонатам України (Чемпіонат України серед юніорів) та намагається влаштувати провокації. Пише особисті погрози, я розумію, що це провокації. Добре, що на них ніхто не реагує, це смішно, проте, наші юні боксери могли це відчути на собі. Він вважає, що його хтось буде боятися, якщо він із охоронцями. Діти готуються до фіналів, а хтось приїжджає і фінали зміщуються на пів години, це хіба на користь боксу?

Мені розповідають, що він він приїздить на змагання чи інші спортивні заходи, всім розповідає, що у нас просто особистий конфлікт, розповідає нісенітниці, навіть не хочеться в це вдаватись.

Те, що сьогодні він проводить змагання у Києві, в залі КНУБА та інших, було організовано до нього, ніякого відношення до цих залів, окрім свого “Вітязя”, він не має. Це все заради піару. Це не його заслуги, він прийшов на усе готове . Він окрім проблем для нашої боксерської родини ФБУ нічого не приніс. Сьогодні все зрозуміло, чому це так.

Те, що він зі своїми друзями, прагнули зі мною зробити у його офісі, як виявилось – це було замовлення продівуса. Після того, як продівуса незаконно повернули на 4 дні у реєстр мінʼюсту, він вважав, що негода впорався. Але тоді, дякуючи друзям та чесним людям все змінилося на нашу користь, на користь чесності та законності. Знаючи пана продівуса, боюсь щоб він потім за негодою не почав полювання, бо Сашко взяв в нього багато грошей на всі ці дії, суди та інше, а результату ніякого не дав. Вони разом ще продовжують робити шкоду ФБУ, намагаються різними способами досягти своєї мети, ми про все це знаємо.

Нещодавно бачили фото Олександра негоди із дуже впливовими військовими діячами України. В мережі є відео, де ви з Олександром Негодою у військовій формі стоїте під Бахмутом, разом ви виконували бойові завдання? Видно, що він має тісні зв’язки із армією, що ви про це думаєте?

– Разом із моїм другом та ще одним другом негоди, ми створили бойову групу, адже тоді вважали, що ми вчотирьох друзі. Зараз групи вже немає, коли пішов мій друг та я. Одного разу ми з’їздили в Бахмут, більше я нікуди не їздив з ними. Ми втрьох побули одну добу, та повернулись додому, а наш друг та командир залишився з хлопцями там на декілька днів виконувати бойові завдання. Як мені відомо, Олександр підписав контракт із ЗСУ і має зарплатню, це вже нехай перевіряють компетентні органи, не моя справа, але він практично весь час знаходиться в Києві, може виконує якісь завдання мені не відомо. 9 листопада закінчується 60 днів, термін, який конференція рекомендувала КМОФБУ для проведення виборів нового президента, якщо до цього часу дане питання не буде вирішене, виконком ФБУ буде вирішувати як і є юридичні підстави для призначення виборів президента КМОФБУ.

Де він (негода) воює зараз знаходячись весь час Києві, я не знаю. Про себе казати не буду, де я був і що робив , кому це цікаво, все всі знають. Не розумію, що і як він сьогодні робить, за що отримує гроші в армії? Я ніколи гроші в армії не отримував, а тільки давав, і допомагав військовим, і продовжую допомагати. Тут як в боксі – хтось живе для боксу, а хтось за його рахунок! Хтось робить все для армії, а хтось на цьому наживається!

Це окрема тема, коли-небудь висвітлю її окремо. Крім гуманітарної допомоги та бойових виходів і всього іншого, я рахую, що ми з моїми друзями зробили дуже велику справу для нашої країни. Якщо треба буде, я колись про це розповім, після нашої перемоги. Скажу лиш, що це гігантські вкладення в оборону нашої країни і захисту від рашистів. Найголовніше, що негода фотографується з поважними та серйозними людьми, які дійсно багато чого зробили та роблять для захисту нашої країни, але вони просто не знають, що це за людина, але я відкрию їм на нього очі. Я також не здогадувався, що це за хлопець, до того моменту, коли він вже перейшов межу, яку не можна переходити взагалі у житті.

Отже, ці всі розмови про ОПЗЖ, Провідусів, негод, ми розуміємо, хто зливає в ЗМІ цю спаплюжену інформацію про мене та ФБУ. В нас чудова та сильна країна, є хороші справжні люди, які борються за свободу, правду, за справедливість, проти зла – росії та рашистів. На все свій час, все буде добре, ми працюємо, федерація працює, результати у нас під час війни прекрасні. Таких результатів давно не було, суддівство чесне, практично завжди. Є свої помилки та труднощі, ми над ними працюємо та виправляємо, як кажуть собаки гавкають, а караван іде.

Розкажіть, як в ролі президента Київської міської федерації боксу України проявив себе його нинішній очільник?

 —З приводу Федерації боксу м. Києва, Олександр скрізь розповідає який він гарний президент, проте, саме завдяки мені він там. Все, що сьогодні відбувається схоже на те, що тато виховав, привів свого синка, якого ніхто не любив, а в кінцевому результаті – син зрадив батька. Дуже багато тренерів, спортивних функціонерів, інших федерацій його не те що не люблять, а ненавидять. А я його завжди оберігав, на жаль.

Він отримує бюджетні кошти у столиці дякуючи мерові, але жодного залу крім свого приватного клубу «Вітязь» не відкрив та не відремонтував. Прийшов на усе готове, і зараз купив якихось тренерів, комусь платить, всіх нормальних поважних людей вигнав, і тільки за гроші когось приймає до себе. Хто йому суперечить, він одразу цих людей вигняє та забуває, тих, що привели йому спонсорів і спортсменів. Він живе не заради боксу, а за рахунок боксу. Вирішує свої персональні питання з його допомогою. Замість нього очолювати київський бокс мала інша людина, але я зробив помилку, поставивши його на моє колишнє місце, і зараз я спільно з колективом ФБУ її виправляємо.

Як далі буде функціонувати КМО ФБУ?

– Як я вже говорив, негода живе не заради боксу, а за рахунок боксу. Очолювати Київську міську федерацію мала інша людина, але я поручився за нього, думаючи, що він нормальний, але вся сутність проявилась, коли він отримав якусь маленьку владу. Щоб Федерація боксу Києва працювала нормально, потрібна нова людина, з якою ФБУ підпише договір і буде працювати. З негодою працювати ми не будемо. Будуть страждати і тренери і спортсмени, а ми цього допустити не можемо. Тому, є велика кількість достойних людей, які готові очолити федерацію, яку будуть фінансувати і жити заради боксу, допомагати боксу м. Києва, розвивати його, допомагати тренерам та спортсменам, як це завжди було вже протягом 15 років.

Хотілося б почути вашу думку з приводу сенсаційної можна сказати події у світі професійного боксу — підписання контракту про бій Усиком та Ф’юрі.

– Сашко Усик це наша надія, наша гордість. Він молодець, я Сашу знаю дуже давно, майже 15 років, завжди його підтримував, підтримую і буду підтримувати. Він також проходить не прості випробування, але, я впевнений, що з таким характером як у нього, він буде на 100% готовий до бою і покаже, що він справжній чемпіон. Але готуватись треба серйозно тому, що Ф’юрі непростий хлопець, але я вірю в Саню, він розумний, сильний, швидкий, тактично правильно має підготуватись, все в нього буде добре, ми всі за нього вболіваємо, пишаємось, дякуємо що він допомагає армії і прославляє Україну.

Які плани на майбутнє у Федерації боксу України?

– Колектив Федерації боксу України працює, кожен на своїх місцях виконує свої обов’язки. Спортсмени готуються до Чемпіонату України, який пройде у Львові. Він буде відбірковим до ліцензійних турнірів. Тож,  всі думають про Олімпійські ігри, перший ліцензійний турнір відбудеться в Мілані в кінці лютого наступного року.

Отож, Шановна боксерська громада, робіть свої висновки. На цьому хотілося б закінчити розмови про Олександра Негоду. Ви всі знаєте істину!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.