Анатолій Матіос: «До Європейських ігор наша збірна підходить із чималим досвідом»

Анатолій Матіос: «До Європейських ігор наша збірна підходить із чималим досвідом»

Головний військовий прокурор України, генерал-полковник юстиції Анатолій Матіос – відомий шанувальник і знавець боксу, є Головою наглядової ради ФБУ. Напередодні старту збірної команди України на Європейських іграх ми попросили його поділитися думками про турнір і сподіваннями щодо виступів наших боксерів.

– Анатолію Васильовичу, як вболівальник, чого чекаєте від Європейських ігор?

– Вболіватиму за всіх наших спортсменів. Знаючи той шлях, який кожен із них пройшов на шляху до відповідальних змагань, не сумніваюся, що наші збірники підійдуть до турніру в найкращій формі та з повною самовідданістю й бойовим налаштуванням.

– Програма боксу дуже насичена, і при цьому нашу збірну називають у числі фаворитів і головних претендентів на медалі…

– …І недарма! Українська школа боксу славиться на весь світ. У нас, вважаю, закладено чудові традиції. Є сильна теоретична база та імениті тренери. Ну, і талантів дуже багато – і вони мають позитивний приклад. Пам’ятаєте, ще з давніх часів українці були серед найкращих на всесоюзних і міжнародних змаганнях. Уже в часи Незалежності Володимир Кличко, Василь Ломаченко, Олександр Усик здобували олімпійське чемпіонство. У нас низка медалістів Олімпійських ігор. Прекрасні успіхи на чемпіонатах світу та Європи. Чудові спогади й враження від виступів «Українських отаманів». Боксери гідно переходять на професіональний ринг. Їхні імена гримлять у світі боксу. При цьому при всьому нема нічого дивного, що на нашу збірну завжди дивляться як на потенційного фаворита.

10 чоловік та троє жінок представлять Україну на Іграх у Мінську. Ваші очікування, ваші улюблені боксери?

– Складне питання – тому що симпатизую всім представникам нашої збірної. Ясна річ, ми зачаровані тією блискучою технікою, виучкою, професіоналізмом, які демонструвала наша велика «золота команда» – покоління Ломаченка, Усика, Гвоздика та інших наших хлопців.

Але, стежачи за нинішньою збірною, переконуюся, наскільки багатий вітчизняний бокс талантами. Подивіться на Олександра Хижняка – йому 23 роки, а вже має значний досвід. Боксує, як «професор» – із повним контролем бою, з високим темпом і інтенсивністю гри. А Тетяна Коб у жіночій збірній – наша перша учасниця Олімпіади в жіночому боксі, вона ж справжній лідер за духом, швидкісний і спритний боєць!

Тому я не став би нікого вирізняти, але додам, що вірю в великі перспективи наших представників. Все в їхніх руках, пройдений великий шлях, треба їх підтримувати! Вся країна має у ці дні об’єднатися навколо наших спортсменів! Федерація боксу України, треба їй віддати належне, правильно вибудувала річний календар, наповнила графік наших боксерів участю в різноманітних представницьких турнірах. Тож вони підходять до турніру в бойовому настрої та вже з чималим досвідом.

– Європейські ігри, як турнір, уже посіли гідне місце в календарі світового спорту?

– Хоча це лише другий турнір, але можна констатувати – так. Європейські ігри і в світовий календар вписалися, і є дуже важливими для всіх видів спорту. Пам’ятаємо, у 2015 році в Баку «срібло» здобув Геворг Манукян, «бронзу» – Олександр Хижняк, Дмитро Замотаєв, Віктор Петров та Ярослав Самофалов. Само собою, за ці чотири роки наші стали досвідченішими, з’явилася ще перспективна молодь. Тож я з великим інтересом буду дивитися Європейські ігри й закликаю всіх згуртуватися навколо українських спортсменів і побажати їм успіху!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.