Відтепер, правила спортивних змагань не потребуватимуть державної реєстрації

Відтепер, правила спортивних змагань не потребуватимуть державної реєстрації

На засіданні Кабінету Міністрів були внесені зміни до пункту 5 Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади. Це означає, що відтепер правила спортивних змагань не потребуватимуть державної реєстрації. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

“Ці зміни розроблені з метою дерегуляції невластивих функцій Мінмолодьспорту. Державна реєстрація правил спортивних змагань створювала зайвий бюрократичний процес. По суті, правила є нормативно-технічним документом, що включає в себе, окрім умов та порядку визначення результатів й переможців змагань, вимоги до відповідних спортивних споруд та інших спеціально відведених місць, їх технічні характеристики, технічні умови до спеціального обладнання, спортивно-технологічного устаткування та інвентарю, форми спеціального призначення учасників спортивних змагань”, – зазначив Вадим Гутцайт.

Міністр також додав, що у кожній міжнародній федерації існує власна форма викладення та структура правил, яку національні федерації не мають права змінювати, а можуть лише здійснити переклад державною мовою.

“Якщо раніше правила подавалися на затвердження до Мінмолодьспорту, а потім наказ відправлявся на процедуру державної реєстрації, то на сьогодні ця бюрократична ланка змінена. Міністерство молоді та спорту отримує правила та погоджує їх згідно своєї компетенції. Адже це є нормативно-правовий акт, який спрямований на полегшення формальностей. Таке рішення давно вже очікували національні спортивні федерації та вся спортивна спільнота. Ми також дякуємо Міністерству юстиції за конструктивний підхід у вирішенні цього важливого питання”, – наголосив Міністр.

Зазначено, що кожен вид спорту має свою специфіку, постійно з’являються нові дисципліни, види змагань, у зв’язку з чим до правил спортивних змагань відповідної міжнародної спортивної федерації часто вносяться зміни. 

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.