Євген Барабанов: «Усі скучили за повноцінними тренуваннями»

Євген Барабанов: «Усі скучили за повноцінними тренуваннями»

Виявилося досить символічно, що рівно три роки тому Євген Барабанов приніс для нашої команди першу перемогу на домашньому чемпіонаті Європи у Харкові. Той турнір є досить пам’ятним для українських боксерів, адже збірна України посіла перше загальнокомандне місце, а сам Барабанов у підсумку завоював на континентальній першості 2017 року бронзову медаль.

Вслід за Чемпіонатом Європи Євген Барабанов здобув бронзу Європейських ігор у Мінську та представляв нашу державу на ліцензійному турнірі у Лондоні. Нагадаємо, що змагання в столиці Англії так і не завершились в підсумку через спалах пандемії коронавірусу, а були перенесені на невідомі до сьогоднішнього дня строки.

Наразі Євген перебуває у складі збірної України на тренувальній базі у Конча-Заспі, де після тривалої перерви розпочались навчально-тренувальні збори збірних команд України. Про яскраві емоції від Чемпіонату Європи у Харкові, про п’єдестал у Мінську та найближчі плани розповів нам лідер збірної України у вазі до 69 кг Євген Барабанов.  

«Ті емоції, які вирували у Харкові, дійсно забути складно, – зізнається Євген.У першому бою я впевнено здолав норвежця Джамшида Назарі одноголосним рішенням суддів. Також досить добре відклався у пам’яті чвертьфінальний бій з сильним суперником з Азербайджану Парвізом Багіровим. Вигравши у нього, я відкрив собі дорогу на п’єдестал. Вже потім, у 2019 році, до мого доробку додалася «бронза» Європейських ігор у Мінську, але то вже була інша історія…»

Зараз на порядку денному – тренувальний збір нашої команди після перерви, пов’язаної з пандемією COVID-19.

«Чи вплинули на проведення зборів карантинні обмеження на Олімпійській тренувальній базі? Головна відмінність: територія бази закрита для сторонніх. Відповідно всередину нікого не пускають, але і виходити за межі бази не дозволено. Ну і, звісно, найголовніше, що всі боксери та інші учасники збору попередньо пройшли тест на COVID-19. Наскільки знаю, ознак коронавірусу ні в кого не виявлено. Також спортсменам і тренерам роздали маски, рукавички та антисептики, тож всіх запобіжних заходів у нас притримуються», – відзначив один з лідерів Національної збірної України у вазі до 69 кг.

Також Євген Барабанов зізнався, що був радий знову приїхати у тренувальний табір і зустрітися з партнерами по команді.

«Всі хлопці і дівчата скучили за повноцінними тренуваннями, адже індивідуальні заняття і пробіжки по лісу цього не можуть замінити (посміхається). У перші дні зборів основна робота йде на спеціальну фізичну підготовку, зокрема на боксерських снарядах. Також вже боксуємо і в парах», – додав Євген Барабанов. 

 

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.