Член виконкому ФБУ, перший віце-президент федерації боксу Івано-Франківської області, голова відділення НОК України в Івано-Франківській області Мирослав Карабін розповів про те як можна протидіяти допуску росіян та білорусів до Олімпіади 2024 року:

Член виконкому ФБУ, перший віце-президент федерації боксу Івано-Франківської області, голова відділення НОК України в Івано-Франківській області Мирослав Карабін розповів про те як можна протидіяти допуску росіян та білорусів до Олімпіади 2024 року:

«Перш за все, звичайно, ми повинні працювати з національними федераціями боксу різних країн, які підтримують Україну. Сьогодні таких багато, майже весь світ, є ті, які не підтримують з ними не вдається працювати. Я думаю, що мудрі все-таки переможуть тому, що не може бути, щоб люди, у яких руки по лікті в крові в більшості спортсмени, які представляють росію та білорусь це спортсмени збройних сил цих держав.

Хтось із них брав участь у війні хтось ні, але їхні колеги вбивають наших дітей, жінок, спортсменів. Тобто вони агресори, вони прийшли до нас із війною. Я вважаю, що весь світ це розуміє і впевнений, що разом ми не допустимо цього. Однозначно є міністерство молоді та спорту, олімпійський комітет, громадські організації всі мають зустрічатись і кожен на своєму рівні робити все можливе, щоб не допустити агресорів до змагань.

Я також категорично проти, щоб наші спортсмени брали участь в ліцензійних турнірах де будуть росіяни та білоруси. На сьогодні президентом міжнародної організації боксу є росіянин, тому нам дуже важко протистояти тому, що вони мають на сьогодні більшість за рахунок грошей Газпрому.

Ми дуже вдячні Володимиру Кличку, який особисто закликав не допустити цю помилку президента МОК. Дуже багато відомих особистостей нас підтримують і я гадаю зараз це все лише буде набирати обертів і розголосу і все ж таки ми доб‘ємось справедливості».

Також поспілкувались про виступ збірної команди України з боксу на турнірі в Угорщині:

«Збірна команди України завжди була сильна. За роки незалежності ми завжди завойовували медалі як на Європейських чемпіонатах, світових на Олімпійських іграх. У нас є прекрасні тренери, спортсмени, талалановита молодь, єдине що на сьогодні у нас дуже складна ситуація через війну, в свою чергу і з фінансуванням.

Багато спортсменів зараз перебралися на захід України, де ситуація трохи спокійніша, тому можливість готуватися є. Я впевнений що перемоги будуть, чемпіони будуть, Україна є сильна боксерська держава. Слава Україні!»

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.