Сергій Данилів: Після Олімпійських ігор команда буде перезавантажуватись, будемо готуватись вже до Лос-Анджелесу-2028

Сергій Данилів: Після Олімпійських ігор команда буде перезавантажуватись, будемо готуватись вже до Лос-Анджелесу-2028

Головний тренер жіночої збірної України Сергій Данилів поспілкувався із пресслужбою Федерації боксу України за підсумками 2-го світового відбіркового турніру на Олімпіаду, який проходив у Таїланді. Нагадаємо, що, на жаль, ніхто із спортсменок збірної України не зміг відібратись на Олімпійські ігри у Париж.

Сергію Ігоровичу, на Вашу думку, що завадило Вашим підопічним здобути ліцензію на Олімпіаду на цьому турнірі та на попередніх відборах?

Ми пропустили багато міжнародних стартів міжнародних через країну-агресора,свої корективи також вніс коронавірус. Ситуація у нас була складна, я очолив корманду два роки тому, фактично цього часу було замало.Треба згадати Європейські ігри, де зухвалим чином в Анни Охрей забрали перемогу, на турнірі в Італії Анастасія Чернокоренко вже боролася за ліцензію. все ж деякі спортменки були десь поруч біля ліцензії, але не вистачило везінняю. У нас фактично ці два роки було два старти, це в Угорщині турнір і другий – це Ірландія. Для спортсменів, щоб показати кращий результат, треба більше змагальної практики та тактичної підготовки.

Вцілому, як Ви оцінюєте підготовку жіночої команди в Таїланді, чи було створено всі належні умови, адже декілька тижнів команда перебувала на іншому континенті, і необхідний був час для акліматизіації, це було правильне рішення проводити заключний збір там?

Так, так, це було дуже правильне рішення, це всі побачили там. Умови були дуже добрі у всіх планах, добре, що ми взяли перший і другий номер збірної України, молодих дівчат уже потихеньку передивилися. В Таїланді, я скажу, пройшов дуже класний збір, дівчата були в хороших функціональних кондиціях завдяки цьому збору, ФБУ зробила все необхідне для хорошої підготовки.

Чи не на всіх відборах до ОІ-2024 наша команда стикається із неправильними суддівськими рішеннями на погляд багатьої експртів українського боксу і не тільки, так було і на цьому турнірі, згадати поєдинок Юрія Захараєєва, Дмитра Замотаєва, Анастасії Ковальчук чи Ярослава Харциза, всі вони завршились із рахунком 3:2 не на нашу користь. Як Ви оцінюєте ріень суддівства на відбірковому турнірі в Таїланді?

Чесно кажучи, рівень суддівства був жахливий. Іноді здавалось по тому, як судді віддають рахукнок в раундах, що вони два різних поєдинка дивляться. Ви знаєте, що там у наших хлопців було, таке враження, що по нашій команді була якась упередженість, а може ми десь не попадали в їхні плани. Я вважаю, що навіть на цьому турнірі у нас легко могло бути одна-дві ліцензії, при тому жеребкуванні, при тих боях. Я вважаю, що дві ліцензії мали бути. Бути сильніше на три голови не вийшло, а в таких боях де рахунок 3:2, щастя було не на нашому боці. Вони старалися, вони були реально готові, але ті старти, які ми пройшли, ті бої, які ми бачили, як забрали перемогу у Захарєєва, знаєте, складається враження що МОК не має необхідної компетентності у проведенні відбіркових турнірів.

Що чекаює на цю жіночу команду, вона буде цілковито оновлючатись, чи хтось із теперішніх лідерів залишиться?

Команду портрібно омолодувати, я думаю декілька із теперішніх лідерів могли б залишитись, це вєже буде їх рішення. Думаю, пройдуть Олімпійські ігри, вже треба провести новий чемпіонат України, передивлятися дівчат та вже на 4 роки налаштовуватись на роботу, готуватися до Лос-Анджелесу.

Поділіться, будь ласка, які далі плани у команди після Олімпійських ігор?

Зараз як жіноча так і чоловічв команда готуються до Чемпіонату Європи віком до 22-х років, який пройде у жовтні у Болгарії. Незабаром вже розпочнуться навчально-тренувальні збори у підготовці до цього страрту.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.