Представники ФБУ взяли участь в Асамблеї атлетів України

Представники ФБУ взяли участь в Асамблеї атлетів України

31 жовтня, на Олімпійській тренувальній базі у Конча-Заспі відбулась IV звітно-виборча Асамблея атлетів України, під час якої були підбиті підсумки роботи Комісії атлетів НОК за 2014-2018 роки та відбулися вибори її нового складу на 2018-2022 роки.

Загалом на асамблеї були присутні 69 делегатів від національних федерацій. Федерацію боксу України представляли Поліна Штифура, Юлія Циплакова та Володимир Матвійчук.

Під час свого звернення до українських атлетів Сергій Бубка розповів про сучасні світові тенденції та ініціативи щодо підвищення ролі спортсменів в міжнародному олімпійському русі, наголосивши: «Атлет – це ключова фігура олімпійського руху та спорту й його роль повинна бути провідною не тільки на спортивних аренах, а й поза їх межами. Голос атлетів має бути почутим, спортсмени мають впливати на прийняття стратегічних рішень щодо подальшого розвитку спорту, адже вони як ніхто інший на власному досвіді знають різні нюанси і тонкощі. Приємно, що Комісія атлетів НОК України веде активну діяльність в цьому напрямку, спортсмени займають активу соціальну позицію, долучаючись до різноманітних олімпійських проектів та акцій Олімпійського комітету».

Під завершення засідання комісії Атлетів 69 присутніх делегатів обрали 10 спортсменів, які увійшли у новий склад Комісії. Згідно з положенням про Комісію атлетів НОК України це 8 атлетів від літніх та 2 від зимових видів спорту, які на час їх обрання досягли 16-ти річного віку та брали участь в Іграх Олімпіади або зимових Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи протягом останніх чотирьох років. Для забезпечення широкого представництва видів спорту в Комісії від одного виду спорту обирався не більше, ніж 1 атлет. Також автоматично у Комісію увійшли атлети, які є членами міжнародних та європейських комісій та президент Асоціації олімпійців України. 

Отож, до нового складу комісії атлетів увійшли: Ілля Кваша (стрибки у воду), Андрій Говоров (плавання), Анна Різатдінова (художня гімнастика), Ольга Саладуха (легка атлетика), Олена Костевич (стрільба кульова), Юрій Чебан (веслування на каное), Дмитро Кірпулянський (сучасне п’ятиборство), Георгій Зантарая (дзюдо), Дмитро Мицак (гірськолижний спорт) та Ірина Варвинець (біатлон).

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.