У Вовчанську відбувся XVIII турнір з боксу пам’яті Григорія Єшко

У Вовчанську відбувся XVIII турнір з боксу пам’яті Григорія Єшко

24-25 листопада в Вовчанську відбувся XVIII турнір з боксу пам’яті Григорія Єшко. Фізкультурно-оздоровчий комплекс гостинно відчинив двері для юних спортсменів з Богодухова, Вовчанська, Куп’янська, Мерефи, Первомайська, Харкова («Гарт», «ХТЗ», ДЮСШ №8), Чугуєва, всіх, хто любить спорт, хто займається спортом, уболівальників і шанувальників бюксу.

Це другі змагання, які проводяться як в ФОКу після його відкриття влітку минулого року, так і на боксерському рингу, подарованому місцевій спортшколі Благодійним фондом Дмитра Шенцева.

На урочистому відкритті турніру народний депутат України, перший віце-президент Федерації боксу України Дмитро Шенцев відзначив: «Ми намагалися, намагаємося і будемо намагатися, щоб створити для вас всі умови, щоб у вас були хороші умови для тренувань, щоб ви були забезпечені всім необхідним».  В доповнення до своїх слів нардеп вручив тренеру місцевої спортшколи комплекти боксерських рукавичок та шоломів. Ще одним подарунком від парламентаря стала зустріч із українськими боксерами, які вже досягли значних результатів на рингу. На запитання юних боксерів відповідали Юрій Шестак, Ярослав Харциз, Рамазан Муслімов, Владислав Роленко і Юлія Циплакова.

Після урочистого відкриття турніру та фотосесії із титулованими українськими боксерами, не шкодуючи сил, юні боксери продемонстрували все, на що здібні. І Дмитро Шенцев не виключає, що саме за ними і є майбутнє українського і харківського боксу.

Суддівство змагань здійснювала бригада суддів Харківської обласної федерації боксу на чолі з Ігорем Клоковим.

У загальнокомандному заліку команда Вовчанська посіла перше місце, друге у спортсменів з Чугуєва, третє місце виборола команда з Куп’янська.

 

Довідка: Першим українським боксером, який завоював титул чемпіона Радянського Союзу в повоєнні роки, став колишній фронтовик, уродженець міста Вовчанськ, а потім харків’янин Георгій Єшко (напівважка вага). Йому була вручена золота медаль чемпіона СРСР 1947 року (саме в цьому році вперше переможцям почали вручати медалі). На наступного чемпіона довелося чекати 7 років. 

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.