Заява тимчасового президента Гафура Рахімова

Заява тимчасового президента Гафура Рахімова

Міжнародна боксерська Асоціація опублікувала на сайті офіційну заяву свого тимчасового президента Гафура Рахімова.

У листі наголошується, що Рахімов дав вказівку своїм юристам у Вашингтоні та Лондоні подати клопотання на видалення свого імені з «Списку спеціально призначених громадян», тобто, виключити Гафура Рахімова з списку санкцій:

«Це один з кроків пана Рахімова по очищенню його імені і репутації від необґрунтованих звинувачень в засобах масової інформації. У заяві пана Рахімова йдеться, що він залучив кращих юристів, які доведуть, що повідомлення в ЗМІ про його зв’язки зі злочинними об’єднаннями – необґрунтовані».

Як стверджують юристи Рахімова, проти їхнього клієнта «свого часу були організовані політичні переслідування на батьківщині пана Рахімова, які були ініційовані режимом попереднього президента Узбекистану».

«Я ніколи не був пов’язаний з якою-небудь організованою злочинною групою, і мені ніколи не висували звинувачення, не кажучи вже про засудження будь-якого злочину з боку влади в будь-якій юрисдикції в світі. Я люблю бокс. АIBA переможе будь-який виклик і, незважаючи на необґрунтовані звинувачення проти мене, я продовжу присвячувати своє життя спорту», – йдеться в заяві Гафура Рахімова.

Вибори президента AIBA, на яких Рахімов може позбутися приставки “тимчасовий”, відбудуться в листопаді поточного року в Москві.

Нагадаємо, що раніше у Світовому антидопінговому агентстві WADA заявили про те що AIBA відповідає усім вимогам антидопінгового кодексу.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.