Дмитро Шенцев: «Олександр Усик суттєво додав в порівнянні з минулими поєдинками»

Дмитро Шенцев: «Олександр Усик суттєво додав в порівнянні з минулими поєдинками»

В ніч з 21 на 22 липня світ дізнався ім’я нового абсолютного Чемпіона світу з боксу у крузервейті. Боксера, який став одноосібним володарем чемпіонських поясів за версіями: WBC, WBO, IBF  та WBA. Окрім того, переможець фіналу Суперсерії отримав пояс від авторитетного боксерського видання The Ring, а також головний трофей WBSS – Кубок Мохаммеда Алі.  

Варто зазначити, що для Олександра Усика поєдинок у столиці Росії проти Мурата Гассієва став вже п’ятою вдалою спробою захисту поясу Чемпіона світу за версією WBO та першим намаганням здійснити захист титулу WBC. Саме пояс WBC наш боксер здобув за підсумками півфінального поєдинку у Литві проти Майріса Брієдіса.

Цікаво також, що поєдинок проти Гасієва став шостим поспіль для Олександра, який наш боксер проводить на виїзді у рідних стінах своїх опонентів. Останнім поєдинком для нашого боксера в Україні став захист поясу Інтерконтинентального Чемпіона за версією WBO проти Педро Родрігеса. Ну а після чого ми стали свідками низки захоплюючих поєдинків в Польщі, де Олександр здобув пояс Чемпіона світу за версією WBO, два поєдинки в Сполучених штатах Америки, а вже після чого Усик підписав контракт на виступ у змаганнях Всесвітньої боксерської Суперсерії.

Про підсумки фіналу змагань та майбутні перспективи Олександра, про вражаючий бій проти Гассієва, про швидкість роботи ніг та з ким необхідно надалі тренуватися Олександру…. Свої думки про ці аспекти і не тільки висловилось керівництво Федерації боксу України.

В свою чергу перший віце-президент ФБУ Дмитро Шенцев відзначив неймовірний прогрес та ріст Олександра Усика в порівнянні з минулими поєдинками.

«Олександр Усик боксував просто феноменально. 12 раундів відпрацювати першим номером в поєдинку з ударним боксером – це гідно поваги,зазначив Дмитро Олексійович.Взагалі хочу відмітити, що Олександр суттєво додав по всім показникам в порівнянні з минулими поєдинками у боксерській Суперсерії. Це було помітно у поєдинку з Муратом Гассієвим неозброєним оком Одразу стала помітна чітка та злагоджена робота тренера та команди в цілому. Зараз усі говорять лише про Олександра, і це закономірно, проте я хотів би також віддати належне й Мурату Гассієву. Надзвичайно потужний боксер, фізично витривалий, у якого, я переконаний, попереду ще буде не один чемпіонський бій. Проте, в поєдинку проти Олександра Усика, Мурат  виглядав не так переконливо, як в попередніх, але це вже повна заслуга самого Олександра. Стосовно того переходити чи ні Олександру Усику у суперважкий дивізон… Це, на мою думку, має вирішувати виключно сам Олександр та його команда. Важко давати коментарі не знаючи специфіки його тренувань. Утім, в чому я точно переконаний, в якому б дивізіоні Олександр не виступав це буде завжди яскраво та видовищно. Пишаюсь Олександром та велика йому подяка за такий яскравий та змістовний поєдинок. Те, що бій Усика та Гассієва увійде в ТОП поєдинків року це не викликає жодних сумнівів».

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.