Офіційна позиція ФБУ відносно побиття підлітків у Києві

Офіційна позиція ФБУ відносно побиття підлітків у Києві

В інтернет мережі та телевізійних каналах наразі активно ведеться дискусія стосовно резонансної справи – побиття підлітків в столиці України. Фігурантом даної справи називають колишнього спортсмена Віктора Сидоренка.

З приводу цієї події Федерація бокс України інформує: 

1. ФБУ є неприбутковою громадською організацією та, відповідно до своїх статутних цілей та договору з органом виконавчої влади в особі Міністерства молоді і спорту України, є відповідальною за розвиток та популяризацію олімпійського (аматорського) боксу в Україні. ФБУ не має відношення до професійного боксу, який, відповідно до ст. 38 ЗУ «Про фізичну культуру і спорт», є комерційним напрямом діяльності в спорті.

2. Громадянин Віктор Сидоренко, який імовірно є фігурантом даної резонансної справи з побиттям підлітків у Києві, не має та ніколи не мав жодного відношення до ФБУ, оскільки ніколи не викликався у склади збірних команд України з боксу у жодних з вікових груп. Згідно інформації, отриманої нами з власних джерел, Віктор Сидоренко більшу частину своєї спортивної кар’єри присвятив виступам по кікбоксингу та муай-тай, де ставав чемпіоном світу та Європи.

3. В деяких з інформаційних ресурсів зазначається також те, що Віктор Сидоренко провів декілька поєдинків в професійному боксі. СТАТИСТИКА. Проте, повторимось, ФБУ не регулює відносини в професійному боксі.

4. ФБУ категорично засуджує застосування спортсменами з бойових видів спорту своїх професійних навичок та будь-які прояви насильства поза змаганнями. Бокс, в першу чергу, – це мистецтво захисту, що чітко усвідомлюють всі діючі члени збірних команд України з боксу. Дуже прикро, коли подібні ситуації виникають за участю колишніх спортсменів, що в свою чергу паплюжить репутацію спорту та бойових мистецтв в цілому.

Враховуючи наведене, ФБУ вважає недоцільним пов`язувати нашу організацію з громадянином Віктором Сидоренком з розгляду названої вище ситуації.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.