Сергій Гордієнко: «Не можна робити добре одному сегменту спорту за рахунок іншого»

Сергій Гордієнко: «Не можна робити добре одному сегменту спорту за рахунок іншого»

Днями на адресу Федерації боксу України надійшов лист від Міжнародної боксерської Асоціації. В даному повідомленні зазначається, що відповідно до програми гендерної рівності Міжнародного Олімпійського комітету, затверджено збільшення олімпійських жіночих вагових категорій. Проте, при цьому кількість вагових категорій у чоловічому боксі буде зменшена з десяти до восьми.

Щоб розібратися, як це рішення вплине на розвиток боксу, ми попросили прокоментувати головного тренера Національної жіночої збірної України Сергія Гордієнка.  

А як до нововведення ставиться сам жіночий бокс?

– Для жіночого боксу це дуже позитивне рішення. Буде розширено географію та масовість змагань, безперечно, виросте престиж жіночого боксу та його популярність. 

Чи встигнете зреагувати на ці зміни?

– Час покаже. Звичайно, ми вже зараз маємо певне бачення щодо нових олімпійських категорій. Дуже допоможе в цьому Чемпіонат України серед жінок, який розпочнеться з 1 лютого в місті Харків. Саме на його основі проведемо перегляд та відбір кандидатів у національну збірну. Також цього року у нас пройдуть Європейські ігри, де матимемо трьох представниць за старими категоріями 51-60-75 кг. А далі – чемпіонат світу. Словом, будемо перебудовуватися. Можу повідомити, що дехто із дівчат уже готовий поекспериментувати, спробувати себе в нових олімпійських ліцензійних категоріях. Як це вийде – побачимо. 

А якби вам довелося подивитися на ситуацію з точки зору чоловічого боксу?

– Безперечно, це вам будь-який фахівець скаже, не можна робити добре одному сегменту спорту за рахунок іншого. Тому я б волів, щоб чоловічий бокс, щонайменше, зберіг усі свої вагові категорій під Олімпійські ігри, тому що чим більше їх – тим цікавіше і вболівальникам, і самим спортсменам. Скорочувати кількість олімпійських категорій для чоловічого боксу – неправильно. Ставлюся до цього негативно. У нас у збірній команді України з боксу чудова атмосфера – дівчата завжди на всіх змаганнях підтримують хлопців, хлопці вболівають за дівчат і бажають їм також успіху. Тому ми б хотіли, щоб, скажімо, наша делегація України на Олімпійські ігри була якомога більш масовою та великою. І щоб було більше категорій, у яких боксери могли проявити себе.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.