Сергій Данильченко: «До нас у гості прибули спортсмени семи країн»

Сергій Данильченко: «До нас у гості прибули спортсмени семи країн»

Від 2015 року бокс України отримав прекрасний турнір для юних – Кубок олімпійського призера Сергія Данильченка. Сергій Петрович – Заслужений майстер спорту України, бронзовий призер Олімпійських ігор 2000 року та Чемпіонату світу 2001 року, Чемпіон Європи 1998 року (у ваговій категорії до 54 кг). Нині він передає свій безцінний досвід у власному боксерському клубі в Харкові та організовує турнір, який став уже традиційним та займає вагоме місце в річному календарі вітчизняного спорту.

Відтепер же турнір на призи Данильченка – з міжнародним статусом. Сьогодні він стартував із представниками восьми країни – України та ще семи закордонних делегацій. Про все це розпитуємо Сергія Данильченка.

– Сергію Петровичу, то у турніру новий статус – міжнародного?

– Саме так. Цього року гостями нашого турніру стануть боксери з Азербайджану, Грузії, Білорусії, Болгарії, Румунії, Молдови та Хорватії. Вперше змагання будуть міжнародними, і відразу вісім-країн учасниць! Чекаємо 120-130 бійців. Юніори 2003-2004 років народження битимуться до 31 березня. Тобто, в нас п’ять бойових днів.

– Чи складно було запросити таку кількість учасників?

– Нічого складного. Все на особистих відносинах: зі всіма дружимо, так що домовилися без всяких питань.

– Кого чекаєте з почесних гостей?

– До нас приїдуть президенти Федерацій боксу Болгарії, Румунії та Молдови. Запрошені заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Валерійович Бабічев, заступник міського голови у справах сім’ї, молоді та спорту Костянтин Анатолійович Лобойченко, начальник Управління у справах молоді та спорту обладміністрації Віталій Володимирович Кириленко та начальник Управління у справах фізкультури та спорту міської ради Костянтин Михайлович Курашов. Також почесний гість – чемпіон світу серед професіоналів Сергій Дзіндзірук.

– Ви – організатор турніру, а хто його підтримує? Кого назвете зі спонсорів?

– Наш турнір проходить за підтримки народного депутата України Дмитра Шенцева. Підтримують нас мережі АЗС «Soil» та «Marshal», охоронні компанії «Бастіон-Сервіс» та «Кратос», компанії «Intertool» та «Хладопром», «Спортивний корпус», Обласний благодійний фонд Дмитра Шенцева та комплекс відпочинку «Бараново».

– Хто із «зірочок» буде битися на турнірі?

– По-перше – всі хлопці зовсім юні. А по-друге – це ж ринг… Тому не буду називати прізвищ – нехай доводять все в боях, а далі ми вже будемо «зірчити» тих, хто заслужить!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.