Володимир Богатиренко: «У Вінниці битимуться справжні титани жіночого боксу»

Володимир Богатиренко: «У Вінниці битимуться справжні титани жіночого боксу»

Головний тренер команди «Українські левиці» Володимир Богатиренко вважає, що матч з білорусками вийде символічним, адже є етапом підготовки до Європейських ігор. Що відбудуться у цій країні.

Після блискучої прем’єри – вольової перемоги у Львові над збірною Польщі – продовжує свій тур по Україні та місію з популяризації жіночого боксу команда «Українські левиці».

25 травня у Вінниці відбудеться матчева зустріч між «Українськими левицями» і «Білими рисями» з Білорусі. Це вже буде друга зустріч для новоствореної жіночої української команди. Про перебіг підготовки до неї і майбутнього суперника ми поспілкувалися з головним тренером «левиць» Володимиром Богатиренком.

– Який настрій у Вас і нашої команди перед боєм з «Білими рисями»?

– Налаштовуємося дуже серйозно, адже дівчата готуються на Європейські ігри, які пройдуть в Білорусі. Тож зустріч нашої збірної у вигляді «Українських левиць» з білорускою збірною у вигляді «Білих рисів» вийде символічною. Це дуже серйозна матчева зустріч і хороша підготовка до майбутнього старту на Європейських іграх, а тому ми сподіваємося побачити цікаві бої.

– Які турніри встигли провести наші дівчата в період між двома матчевими зустрічами – з полячками та білорусками?

– Першим став сильний турнір у Сербії «Belgrade winner». Там наші дівчата показали відмінний результат. Вони дуже добре відбоксували, завоювавши перше командне місце, і показали високий клас українського боксу. Після того почалися навчально-тренувальні збори з підготовки до подальших змагань, таких як чемпіонат Європи і Європейські ігри.

– Кого з боксерок викликали на цей матч? Чи будуть дебютантки?

– Склад ще обговорюється. У деяких вагових категоріях спортсменок повинен затвердити головний тренер збірної України Сергій Гордієнко, бо йому видніше хто готується на Європейські ігри і чи варто їм боксувати. Хоча у нас усі в обоймі і готові вийти на ринг.

Волинянка Тетяна Коб (51 кг) виступатиме на Європейських іграх. Якщо Сергій Володимирович вважатиме за потрібне їй брати учать, то вона включена у нас в цю категорія під №1. Капітан нашої команди Іванна Крупеня (Рівне) виставлена в категорії 54 кг. Навряд чи боксуватиме харків’янка Юлія Циплакова, оскільки вона готується на Європейські ігри і у неї достатньо боїв. Найімовірніше, що замість неї у категорії 57 кг виступатиме киянка Сніжана Холодкова. У категорії 69 кг нас представлятиме Ганна Лисенко (Київ), а у категорії 75 кг – хмельничанка Марія Боруца або ж, якщо головний тренер вирішить по-іншому, то ще одна киянка Тетяна Петрович. У суперважкій вазі повинна боксувати Тетяна Шевченко (Київ), але білоруси ще не дали підтвердження на цю категорію.

У ваговій категорії 48 кг повинна дебютувати Юлія Дем’яненко. Дем’яненко сама з Ічні, але зараз вона виступає за Київ, бо буде вступати в університет. Також повинна вийти на ринг Ганна Охрей, котра представляє Донецьку область. Вона вийде в категорії 60 або 64 кг, залежно від того яку вагу покаже білоруська спортсменка.

– Що відомо про білоруську команду? Який склад вони привезуть?

– Дуже непогана команда з хорошими результатами. Її учасниці є першими-другими номерами збірної Білорусі, яка теж готується до Європейських ігор. Конкретні прізвища поки що назвати не можу, бо не маю під рукою списку. Серед них представлені неодноразові чемпіони і призери Білорусі, є і призерки чемпіонатів Європи як серед 22-річних, так і серед дорослих. Тому команда у них доволі представницька.

Для нас це буде тактична підготовка, перевірка перед останнім відповідальним збором у Конча-Заспі, звідки наші боксерки, такі як Тетяна Коб, Юлія Циплакова, Марія Боруца, поїдуть у Білорусь на змагання.

– Ця матчева зустріч відбудеться у Вінниці. Чи знайомі ви з тамтешнім залом? Може вже відчувається ажіотаж перед матчем?

– Про рівень ажіотажу ми зможемо дізнатися десь за 2-3 дні до самого матчу. Зараз відбувається підготовка до цієї зустрічі, продаж квитків. Наша публіка поки що не дозріла і ми ще не зібрали такого високого рейтингу, який колись мали «Українські отамани», хоча наші дівчата одержали ряд перемог і боксують на хорошому рівні. Коли всі побачать, що борються дійсно титани жіночого боксу, тоді з’явиться й ажіотаж. Хоча, українки змагаються з боксерками найвищого рівня. Полячки приїхали дуже сильним складом і прагнули перемогти, але вийшло так, що програли.

У Вінниці дуже хороший боксерський зал «Нокаут», в якому відбудеться ця матчева зустріч. У ньому проводились чемпіонати України і міжнародні турніри. Боксували там також і «Отамани». Наразі робимо усе для того, щоб зробити цікаве і захоплююче видовище.

– Після тої перемоги відбувся сплеск зацікавленості у ЗМІ?

– Звісно, багато інформації з’явилося в інтернеті-ЗМІ, на телебаченні і в Youtube. Чимало людей переглянуло відео боїв. Вбачаємо в цьому якраз велику користь, адже все більше людей дізнаються про жіночий

– Чи можна порівняти рівень білоруської і польської команд?

– Це приблизно однаковий рівень. Обидві команди дуже сильні, просто вони представлені різними лідерами, які у когось в одних вагових категоріях, а у когось – в інших.

– План підготовки до матчу з «Білими рисями» чимось відрізняється від того, який був до матчу зі збірною Польщі?

– Дівчата зараз на навчально-тренувальному зборі у Миговому (Чернівецька обл.) і всі «левиці» присутні на ньому. Там вони тренуються під керівництвом головного тренера збірної Сергія Володимировича Гордієнка і готуються до цієї матчевої зустрічі. План на сам матч у нас дуже щільний: дівчата мають приїхати, зважитись, провести прес-конференцію і увечері відбоксувати. Все зроблено для того, щоб у якомога коротші терміни після збору провести зустріч, підбити підсумки підготовки боксерок, а потім надати їм тижневий відпочинок для відновлення перед наступним навчально-тренувальним збором, що відбудеться перед Європейськими іграми.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.