«Українські левиці» роблять черговий переможний крок

«Українські левиці» роблять черговий переможний крок

Продовжується переможна хода унікальної команди «Українські Левиці» – слідом за переможною прем’єрою в матчевій зустрічі з польською збірною, наші дівчата провели серію боїв у Вінниці, здобувши загальнокомандну перемогу 6:2 над «Білими рисями» з Білорусі.

Як і у Львові, у Вінниці свято боксу також вдалося провести на найвищому рівні. Спортивний клуб «Нокаут», який вщент заповнили вболівальники, уже традиційно отримав підтримку митців, зірок шоу-бізнесу. Раніше підтримали «Українських левиць» Анастасія Каменських (NK) та Дана Соколова, хедлайнером першого вечора боксу стала Злата Огневич, а цього разу нашу команду надихали Ivan Navi та Мята. Публіка дуже тепло прийняла їхній виступ.

Тренерський штаб на чолі з головним тренером команди Володимиром Богатиренком та головним тренером збірної України Сергієм Гордієнком залучили в склад «Українських левиць» відразу трьох дебютанток – Юлія Дем’яненко у категорії 48 кг, Тетяна Петрович у 75 кг та Світлана Василевська у 54 кг. Їхній дебют особливо важливий, якщо врахувати травми наших провідних боксерок. Не змогли цього разу боксувати Анна Охота, Марія Боруца, Іванна Крупеня (капітан команди). Наша команда, яка планово оновляє свій склад та розширює кількість спортсменок, залучених до проекту, й у оновленому складі довела свою боєздатність у матчевій зустрічі з білоруськими «Білими рисями».

Вечір боксу почався зі хвилини мовчання: ринг-анонсер Сергій Бриль запропонував вшанувати хвилиною пам’яті Юлію Лясоту, яка померла навесні. Колеги-боксерки та вся публіка схилили голови на честь майстерної спортсменки та доброї, гарної людини…

Виконавчий директор ФБУ Донатас Піскун: «У появі та успішному старті команди «Українські левиці» ми вбачаємо великий шанс для жіночого боксу. По-перше, цей проект сприяє популяризації цього виду спорту – і я вас запевняю, що більшість із тих, хто вперше приходить на вечори боксу, залишає зал відданим прихильником «Левиць». По-друге, це розширення географії нашої присутності. Подивіться – уже в дебютному сезоні стільки міст побачить жіночий бокс, стільки арен підтягнеться до міжнародного рівня та відчує високі стандарти гарно організованого спорту. По-третє й найголовніше, це ще й буде великий позитив у суто спортивному плані. Дівчата отримують гарну ігрову практику з сильними суперницями. Наразі лише позитивні враження від «Українських левиць», їхнього рівня та організації. Велика подяка Федерації боксу Вінницької області в обличчі Алекси Олега Юрійовича та Ревунова Олександра Миколайовича та усім хто долучився до організації цієї знакоковї події для Вінниці».

Тренер «Українських левиць» Володимир Богатиренко зазначив: «Буду говорити, як фахівець, передовсім, про спортивну сторону справи. Для мене важливо, що “Українські левиці” гарно вписалися в наш загальний календар і додали чудової боксерської практики нашим спортсменкам. Боксувати за “Левиць” престижно – і ви бачите, що тут уже й висока конкуренція, і прогрес дівчат, які додають у майстерності та готові кидати виклик першим номерам… Вважаю, поява такої команди, такої цілої ліги й структури, це правильний і потрібний шлях для розвитку жіночого боксу».

Генеральний менеджер команди «Українські левиці» Мирослава Пеганова: «Нам дуже хотілося, щоб більше людей дізналося про жіночий бокс в Україні, про його успіхи. «Українські левиці» допомагають цьому. Самі бачите: це не лише потужний спортивний захід із високою конкурентністю, змагальністю, підбором тільки найсильніших суперників. Це ще й можливість представити наших боксерів як особистостей, у них з’явилися нові вболівальники, їх знають, це чудово для промоушена. Досвід Львова, де тепло прийняли “Левиць”, підказує, що ми рухаємось у правильному напрямку. Впевнена, Одеса не менш тепло прийме нашу команду. А наші закордонні гості відкриють для себе Україну. Так як боксують між собою найкращі боксери своїх держав, це велика справа для покращання класу й досвіду спортсменок. Велика подяка усім хто був причетний до організації даного заходу. Окрема подяка нашому генеральному спонсору компанії “Фаворит”, компанії “Яко”, “Контрамарка” та усім нашим партнерам».

У команди «Українські левиці» амбітні плани, і вже невдовзі буде оголошено про дату, час та місце проведення наступної зустрічі. Інтерес до проекту нашої Ліги жіночого боксу досить великий, вже надійшло чимало пропозицій від команд із інших країн, отже, вибір буде складним (у позитивному значенні слова) та дуже цікавим.

Нагадаємо, матчева зустріч між «Українськими левицями» проходила за підтримки генерального партнера нашої команди – компанії «Фаворит спорт».

Підсумки матчевої зустрічі:

75 кг

Тетяна Петрович («Левиці») – Аліна Вебер («Рисі») 1:1

Вона представляє Україну: бронзова призерка чемпіонату Європи, багаторазова призерка чемпіонатів України. Дебют у складі «Левиць»!

Хто є суперниця: триразова чемпіонка Білорусі та бронзова призерка кубка світу.

Одноголосно – нічия

51 кг

Тетяна Коб («Левиці») – Ольга Терекова («Рисі») 2:1

Вона представляє Україну: учасниця Олімпійських ігор, бронзова призерка чемпіонату світу, чемпіонка Європи 12-разова чемпіонка України.

Хто є суперниця: призерка чемпіонату Білорусі.

Одноголосно – перемога Коб

57 кг

Сніжана Холодкова («Левиці») – Уляна Єсипенко («Рисі») 3:1

Вона представляє Україну: багаторазова чемпіонка України, призерка чемпіонатів Європи.

Хто є суперниця: володар Кубка Білорусі та призерка чемпіонату своєї країни.

Одноголосно – перемога Холодкової

48 кг

Юлія Дем’яненко («Левиці») – Ольга Степаненко («Рисі») 4:1

Вона представляє Україну: фіналістка чемпіонату Європи серед молоді, багаторазова чемпіонка та фіналістка чемпіонатів України. Дебют у складі «Левиць»!

Хто є суперниця: Чемпіон Європи з тайського боксу, неодноразова чемпіонка Білорусі з боксу.

Одноголосно – перемога Дем’яненко

64 кг

Анна Охрей («Левиці») – Анастасія Овушенкова («Рисі») 5:1

Вона представляє Україну: переможниця Кубку націй з кікбоксингу, призерка чемпіонатів України з боксу.

Хто є суперниця: чемпіонка та володарка Кубка Білорусі.

Одноголосно – перемога Охрей

69 кг

Анна Лисенко («Левиці») – Дар’я Осмоловська («Рисі») 6:1

Вона представляє Україну: багаторазова призерка чемпіонатів Європи, чемпіонка та володарка Кубка України.

Хто є суперниця: призерка чемпіонату Європи, неодноразова призерка білоруських змагань.

Одноголосно – перемога Лисенко

54 кг

Світлана Василевська («Левиці») – Юлія Апанасович («Рисі») 6:2

Вона представляє Україну: срібна призерка чемпіонату Європи серед молоді, призерка чемпіонатів України. Дебют у складі «Левиць»!

Хто є суперниця: призерка чемпіонату Європи, 5-разова чемпіонка та володарка Кубка Білорусі.

Одноголосно – перемога Апанасович

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.