На боксерських ліцензійних турнірах протестують нову систему суддівства

На боксерських ліцензійних турнірах протестують нову систему суддівства

На ліцензійних кваліфікаційних турнірах до Олімпійських ігор Токіо 2020, які відбудуться в першій половині наступного року, буде протестована нова система суддівства.

Її суть полягає у відході від існуючого зараз формату, коли переможець бою визначається співвідношенням рішенням п’яти бокових суддів, які оцінюють хід поєдинку за кількома критеріями і по завершенню раунду віддають перевагу одному з боксерів за системою 10:9.

Група з підготовки кваліфікаційних турнірів і, безпосередньо, самого Олімпійського боксерського турніру запропонувала ввести нову «прозору» систему. У ній рахунок буде фіксуватися в режимі онлайн, доступному для глядачів. Після кожного влучного, на думку суддів, удару судді будуть натискати кнопку. Для того, щоб бал був зафіксований на користь одного чи іншого боксера одночасно на кнопку мають натиснути як мінімум три бокові судді. Таким чином, публіка зможе стежити за зміною рахунку на табло та екранах в режимі онлайн. Число ударів і буде ключовим фактором, який має значення, у підсумковому вердикті.

Варто також зазначити, що така система підрахунку балів не нова для Олімпійського боксу. В 2008 році, а саме на Олімпіаді в Пекіні, така система використовувалася в останній раз. Згодом онлайн рахунок прибрали, а проміжний рахунок показували після кожного з раундів. Проте, така система підрахунку очок проіснувала також недовго і невдовзі була змінена на звичну для нас по схемі 10:9.

За матеріалами: https://www.insidethegames.biz/

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.