Олег Кудінов: «2020 рік для молодіжної збірної України – надзвичайно насичений і відповідальний»

Олег Кудінов: «2020 рік для молодіжної збірної України – надзвичайно насичений і відповідальний»

У тренерському корпусі збірних команд України – зміни. Як ми вже повідомляли: новим наставником молодіжної збірної України з боксу став Олег Кудінов, срібний призер Кубка світу (Чонґ-Інґ, Китай, 1998), багаторазовий чемпіон України і переможець міжнародних турнірів. Утім, наш дзвінок застав його ще під час зборів юніорської збірної, тож поговорили і про нове призначення, і про збори в Киргизстані, і про плани на 2020 рік.

– Олег Борисович, то, виходить, що навіть під кінець року Ви в роботі?

– У Киргизстані я знаходжуся зі збірною юніорів – я їх вів і маю 2019 рік завершити зі своїми підопічними. Випала чудова нагода в грудні місяці отримати хороші збори. Дуже вдячний Федерації боксу України, яка знайшла кошти, щоб відправити нас у Киргизстан. На цих навчально-тренувальних зборах присутні збірні Китаю, Ірану, Узбекистану, України, а також, природно, збірна Киргизстану.

Від суботи у нас починаються матчеві зустрічі – спершу з Китаєм, потім з Киргизстаном, а в фінальний день вирішили провести зустріч зі збірною Узбекистану. Чудово мати такі матчеві зустрічі з майстерними азіатськими збірними. Загалом, цей збір буде дуже корисним.

– Наскільки віддалена перспектива в нинішніх юніорів щодо молодіжної збірної, яку ви зараз очолили?

– Саме ці хлопці, які зараз зі мною – 2004 і 2005 років народження – будуть основою майбутньої «молодіжки». Конкретно, 2004 р.н. наступної осені перейде в молодіжну збірну. Я цих хлопців добре знаю, і ви бачите, що у нас є дуже перспективні спортсмени. Наприклад, влітку чемпіонами Європи серед юніорів стали Данило Дрижак (вагова категорія 48 кг) і Матвій Ражба (80 кг). Ми зібрали ще кілька медальних комплектів. Із нетерпінням чекає боксерська громадськість України переходу цих талановитих хлопців на більш дорослий рівень. Вони повинні себе проявити й серед молоді.

– Яке ваше бачення збірної?

– Найголовніше, що збірна вже сформована – визначилися лідери, а також ті, хто готовий у будь-який момент додати, нав’язати конкуренцію визнаним фаворитам і замінити їх.

– Над чим буде працювати в 2020 році молодіжна збірна України?

– Наші найголовніші події – квітневий чемпіонат Європи та жовтневий чемпіонат світу. Це два таких важливих старти, на яких нашим боксерам треба показати весь свій талант і рівень.

– Наскільки радикально молодіжна збірна під вашим керівництвом буде відрізнятися від попередньої?

– Не думаю, що буде колосально відрізнятися – для мене, що нормально, є багато знайомих хлопців, багато хто з них уже три роки працює під моїм наглядом ще від школярів. Але, що стосується основних, засадничих принципів роботи – вони не будуть відрізнятися від тих, які були за мого попередника та є в інших тренерів збірних України з боксу. Зрозуміло, завданням буде якомога успішніше виступити на чемпіонатах світу та Європи, зібрати «медальний урожай» і ввійти у когорту найкращих збірних на цих турнірах.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.