Ярослав Харциз: «На ліцензійному турнірі будуть боксувати найсильніші!»

Ярослав Харциз: «На ліцензійному турнірі будуть боксувати найсильніші!»

Харків’янин Ярослав Харциз досягнув в останні роки суттєвого прогресу та зібрав вагому колекцію нагород всеукраїнського та міжнародного рівня. Зараз у складі чоловічої «еліти» він готується до відльоту в Лондон – куди провідні спортсмени континенту відправляються за олімпійськими ліцензіями. У паузах між тренуваннями ми розпитали Ярослава про заключний етап підготовки до лондонського перед-турніру Олімпіади, враження від зборів і думки про свою вагову категорію.

– За останній рік у вас чвертьфінал Європейських ігор, перемога на мінському турнірі та Странджі. Як самі відчуваєте, є прогрес? Те, про що говорять тренери, збувається?

– Ми працюємо! І є позитивний результат, це радує! Ми аналізуємо, проводимо роботу над помилками. Тренери вірять в мене, і ми завжди готуємося до золота.

– Цей рік дуже насичений, як і очікувалося, тож після невеликої паузи після Странджі Ви працюєте на передліцензійних зборах. Ваші враження?

– Початок зборів прекрасний: погода чудова, настрій чудовий, зібраність і концентрація на рівні. Працюємо над тим, щоб відчути спеціальні відчуття і концентрацію.

– Що уже знаєте про своїх потенційних суперників на ліцензійному турнірі? Якою, загалом, очікується конкуренція? Чи вплинула на неї зміна вагових категорій?

– Конкуренція буде серйозна, і налаштовуватися на одного або двох суперників було б нерозумно. Там будуть представлені найсильніші! Все залежить від жеребкування та власної готовності, над чим і працюємо.

Справді, у нас конкуренція була сильна й виросла ще більше. Річ у тім, що лідери з 60 кг, в основному, перейшли в 63 кг, через це наша вагова категорія стала ще щільнішою і якіснішою.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.