Микола Буценко: «Після отримання ліцензії на Олімпіаду наче вантаж з плечей звалився»

Микола Буценко: «Після отримання ліцензії на Олімпіаду наче вантаж з плечей звалився»

Капітан Національної збірної України оцінив свій виступ на Європейському ліцензійному турнірі, поділився враженнями від завоювання ліцензії на Олімпійські ігри, а також розповів про те, чим корисний карантин, і скільки потрібно часу для того, щоб повернутися на пік форми.

– Як оціните свій виступ на ліцензійному турнірі до Олімпіади?

– Я в хорошій формі підійшов до цього турніру. Як кажуть, вийшов на пік форми у потрібний момент. Змаганнями вдоволений, особливо тим, що вдалося завоювати ліцензію. Собою теж задоволений, оскільки виконував завдання тренерів, що й привело мене до перемог над Єнсеном і Базеяном.

– Чи слідкували за своїм наступним суперником Хосе Кілесом?

– Я за ним не слідкував, бо не забігаю наперед. Переглядав тільки суперників на наступні поєдинки, а тоді вже було відомо, що змагання призупиняються. Тому бій іспанця я не дивився.

– Те, що ви здобули ліцензію так рано, порівняно з колегами, більше в плюс, в тому плані, що в цей період невизначеності ви вже виконали мінімальне завдання, чи може в мінус, бо на підсвідомому рівні може дати розслабитися?

– Для мене це позитив, бо такий вантаж з плечей звалився. Тепер я можу цілеспрямовано готуватися до Олімпіади, розробляти під це план і виконувати потрібну мені роботу.

– На правах капітана, що можете сказати про виступ нашої збірної у на цьому турнірі?

– Команда підійшла до турніру в дуже хорошій формі. Усі хлопці виконали великий обсяг роботи і були на піку. Прикро, що їм ще не вдалося завоювати ліцензії, але все ще попереду. Ніхто не падає духом. Всі готуються і дай Боже, що ми отримаємо багато ліцензії і команда в повному складі поїде на Олімпіаду.

– 2012 року ви вже робили серйозні кроки у своїй кар’єрі і перетиналися з нашими олімпійцями того скликання. Порівняйте команду зразка 2012 року і теперішню.

– Та команда була зірковою, але ми зараз теж оббилися і рівняємося на них. Будемо старатися досягнути тої сходинки, на яку вони змогли піднятися. Нам є на кого рівнятися і ми докладемо усіх сил, щоб досягти подібних результатів.

– Після перенесення Олімпіади на наступний рік, розмірковували про те, як тепер до неї готуватися?

– Нічого наперед не загадував. Чекаємо завершення карантину, а тоді вже будуть відомі подальші плани. Поки що ми нічого не знаємо – сидимо вдома і виконуємо домашні завдання. Лише після завершення карантину у нас буде розуміння майбутніх планів.

– На вашу думку, скільки часу знадобиться збірникам, щоб знову вийти на пік форми?

– Я думаю, що карантин дав нам час відпочити і набратися сил. Можливо, це зіграло нам на руку в тому плані, що ми відновилися і можемо з новими силами виконувати великий обсяг роботи, щоб швидко вийти на пік форми в потрібний для нас час. Вважаю, що десь місяця і двох зборів вистачить. Зараз ми відпочиваємо і займаємося в лайтовому режимі. Проте до наступних кваліфікаційних змагань всі хлопці будуть у відмінній формі.

– Чим займаєтеся під час карантину, окрім тренувань?

– Поводжу час із сім’єю – це те, чого нам не вистачає під час спортивної кар’єри. Зазвичай ми рідко буваємо вдома, але зараз такий період, що кожен день проводиш у сімейному колі.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.