Кубок України серед жінок у Харкові: коментарі тренерів збірної України та офіційних осіб

Кубок України серед жінок у Харкові: коментарі тренерів збірної України та офіційних осіб

З 28 вересня по 4 жовтня у Харкові проходить Кубок України з боксу серед жінок-молоді, юніорок та дівчат. Це фактично перші офіційні змагання у жіночому боксі в нашій країні за період від початку карантину.

Своїми враженнями від проведення турніру з прес-службою ФБУ поділилися генеральний секретар Федерації боксу України Ілля Гурович, а також тренери жіночої Національної та молодших збірних команд України.

Ілля Гурович, генеральний секретар ФБУ:

«Харків є еталоном як організатор спортивних подій такого масштабу. Тому все, як завжди, тут проходить на найвищому рівні. Особливістю цьогорічного турніру є, звичайно, безпрецедентні заходи безпеки в умовах пандемії COVID-19. Так, це деякою мірою створює незручності для спортсменів, тренерів і усіх, хто працює на змаганнях. Але без цього в нинішніх умовах обійтися не можна. Треба відзначити чітку роботу організаторів у цьому питанні: жодна людина не може зайти до зали без медичної маски і без проходження температурного скринінгу.

Наразі чекаємо проведення фінальних боїв, які відбудуться у суботу. Сподіваюся, вони будуть видовищними і пройдуть у чесній спортивній боротьбі. Успіху усім спортсменкам!»

Сергій Гордієнко, головний тренер Національної збірної України серед жінок:

«До закінчення фінальних боїв, гадаю, зарано говорити про якісь глобальні враження від турніру. Але найвищих оцінок точно заслуговують організатори, які створили усі умови для безпечного проведення змагань.

Наразі можу похвалити наш молодий резерв – чимало дівчат по-хорошому вражають. Мене, як тренера Національної команди, тішить, що для лідерів збірної вже намічається якісна конкуренція. Хоча у стартових раундах особливих сюрпризів не сталося. Хіба що спірний бій був у киянки Світлани Уманської у ваговій категорії до 54 кг, яка поступилася тернополянці Каріні Вовк. Загалом же найцікавіше очікує нас в останніх, півфінальних та фінальних раундах».

Володимир Богатиренко, старший тренер жіночої збірної України до 22-х років:

«Турнір проходить на високому організаційному та спортивному рівні. Жодних нарікань немає. У деяких поєдинках було складно виявити переможця, але суддям здебільшого вдається витримувати навантаження. Претензії з боку тих, хто програв, бувають завжди, але це спорт… Загалом всі офіційні особи виконують свої професійні обов’язки дуже якісно.

Те саме стосується і спортсменок. Загалом вони демонструють високий рівень підготовки. Є й ті, хто ще не встиг набрати форму, але є і справжні відкриття. Тренерський штаб уважно аналізує поєдинки. Великою мірою ці змагання стануть відправною точкою для формування остаточного складу збірної України на майбутні змагання».   

Сергій Данилів, старший тренер молодіжної та юніорської жіночих збірних України:

«Радує те, що, незважаючи на складну ситуацію з пандемією кількість учасниць Кубку України не стала меншою у порівнянні з минулими роками. Турнір проходить на високому рівні.

Зі спортивної точки зору по-хорошому здивувала команда Дніпропетровської області, у складі якої присутні чимало нових сильних спортсменок.

Відзначу, что ці змагання є основними для нашої молоді, яка хоче проявити себе напередодні формування молодіжної та юніорської збірних для виступів на чемпіонатах Європи. Фактично ми бачимо на ринзі тих, хто вже за місяць буде відстоювати честь України на міжнародній арені. Тому хочу побажати дівчатам успіхів, адже із закінченням Кубку України робота не закінчується. Все найцікавіше – попереду».

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.