12 листопада молодіжна збірна України вирушає на чемпіонат Європи

12 листопада молодіжна збірна України вирушає на чемпіонат Європи

Лічені дні залишаються до старту Чемпіонату Європи з боксу серед молоді-2020, який проходитиме у місті Будва, Чорногорія.

Збірна України буде представлена на цих змаганнях максимальною кількістю спортсменів – по десять хлопців і дівчат (по одному боксеру у кожній ваговій категорії).  

У четвер, 12 листопада, українська команда вирушить до країни-господарки турніру. 13-го числа очікується процедура жеребкування, а 14 листопада відбудеться перший змагальний день.

За два дні до вильоту старші тренери «синьо-жовтих» Олег Кудінов та Сергій Данилів розповіли прес-службі ФБУ про останні новини з тренувальних таборів.

Олег Кудінов, старший тренер молодіжної збірної України (чоловіки):

«У понеділок, 9 листопада, команда зібралася у Кончі-Заспі на завершальну частину підготовки. Власне основна тренувальна робота вже позаду – зараз лише підшліфовуємо деталі. У хлопців чудовий бойовий настрій. Головне, що усі здорові, без травм. У перший же день члени збірної пройшли тестування на COVID, і всі показали негативний результат.

У вівторок спортсмени отримали парадну та бойову форму, що додало їм хороших емоцій. У команді дружня, приємна атмосфера. Звичайно, чим ближче до стартового дня змагань, напруга зростатиме. Всі вже починають обговорювати варіанти на жеребкуванні, бо конкуренти не дрімають. Найсильніші суперники – це росіяни. Але і ми не в тім’я биті.

У нас більшість членів команди вже має досвід змагань високого рівня, тому з хвилюванням маємо впоратись. Я не сумніваюсь в їхній психологічній підготовці. Якийсь мандраж буде – від нього нікуди не дітись. Хвилювання присутнє у всіх. Але ніхто не зламається і не перегорить. Як тільки пролунає гонг, всі почнуть робити звичну роботу, боксувати кожний у своїй манері. Хлопці мають довести, що вони – найсильніші, і по праву представляють збірну України на першості континенту».  

Нагадаємо, раніше ми повідомляли остаточний склад молодіжної чоловічої збірної України для участі у чемпіонаті Європи-2020.

Сергій Данилів, старший тренер молодіжної збірної України (жінки):

«Команда зібралася 6 листопада і проводить завершальний етап підготовки у Броварах. Відразу провели тестування на наявність COVID. На щастя, хворих у команді немає. Всі почувають себе добре і вже рвуться в бій.

В один з перших днів провели бойову практику. Крім того, остаточно визначили склад збірної на Євро. Було питанні лише по ваговій категорії 54 кг, але у підсумку було вирішено, що Україну представлятиме переможниця останньої національної першості серед молоді Катерина Боднарчук.

У вівторок дівчата півдня провели у Києві, отримали парадну та бойову форму. Звичайно, зовнішній вигляд для них має велике значення. Усі дуже задоволені обновками і не приховують позитивних емоцій. Також у них був банний день – це важлива частина відновлення і перезавантаження організму.    

У середу у нас – іще одне тренування. А у четвер зранку, нарешті, вилітаємо на місце проведення європейської першості.

Конкуренція на турнірі очікується неабияка, але ми їдемо на турнір за медалями і, бажано, найвищої якості!»

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.