П’ятеро боксерів молодіжної збірної України серед чоловіків гарантували собі медалі Євро-2020

П’ятеро боксерів молодіжної збірної України серед чоловіків гарантували собі медалі Євро-2020

Сьогодні, 18 листопада, відбувся черговий змагальний день на чемпіонаті Європи серед молоді-2020 у Чорногорії. За його підсумками остаточно визначилися півфіналісти турніру. У чвертьфінальних боях, що відбулися у середу, боксери збірної України показали себе найкращим чином, здобувши п’ять перемог з шести можливих!

Лідер української «молодіжки» у категорії до 64 кг Бозорбой Матякубов у яскравому поєдинку дуже впевнено здолав іспанця Рафаеля Акосту. Незважаючи на досить активні дії опонента, наш спортсмен приголомшив його потужними ударними серіями, двічі відправивши у нокдауни – у першому та третьому раундах. У підсумку – потужна заявка українця на чемпіонське звання. У півфіналі суперником Матякубова буде Ерік Сухи з Чехії.

У ваговій категорії до 75 кг українець Ілля Тогобицький завдав ще більших проблем Флоряну Бегаю зі Словенії. Бій пройшов з тотальною перевагою боксера з Харкова, який двічі відправляв суперника у нокдауни. Другий нокдаун мав серйозні наслідки для опонента: словенець змушений був припинити бій достроково. У битві за вихід до фіналу Тогобицький зустрінеться з представником Албанії Сантьяго Селімаєм.

Яскравий представник української команди у категорії до 81 кг, боксер з Хмельницького Денис Салабай був дуже переконливим у своєму чвертьфінальному протистоянні, де його опонентом був Габреліус Савіцкас з Литви. Незважаючи на всі спроби суперника нав’язати боротьбу, українець впевнено набирав очки і у його підсумковій перемозі не було жодних сумнівів. У півфіналі на Дениса очікує ще більш серйозний супротивник – Рамазан Дадаєв з Росії.

Складне завдання стояло перед лідером української команди у ваговій категорії до 60 кг Геннадієм Масленніковим. Адже його суперником був представник країни-господарки турніру – чорногорець Лука Гачевіч. Втім, побоювання, що на боці суперника будуть симпатії суддів, були розвіяні якісною роботою в ринзі вінницького боксера, який відправив чорногорця у нокдаун в першому раунді і зрештою не залишив йому жодних шансів на успіх. У півфіналі наш співвітчизник зустрінеться з Радославом Росеновим з Болгарії.

Порадував цього дня і найкращий боксер нещодавнього Чемпіонату України серед молоді Юрій Захареєв, який виступає у категорії до 69 кг. Одесит провів черговий дуже впевнений бій, цього разу – проти Косміна Гермезіу з Румунії. І хоча опонент склав гідну конкуренцію, майже на рівних провівши два раунди, у заключній трихвилинці українець провів невимушену атаку, після якої суддя зарахував нокдаун у румунського бійця. Як наслідок – перемога Юрія. У півфіналі він битиметься з представником Болгарії Емірджаном Мехмедом.

І лише в останній сутичці за участю українських боксерів цього дня «синьо-жовта» збірна зазнала турнірної втрати. Юлія Гончаренко з Івано-Франківська протистояла польській спортсменці Ізабелі Розкошек. Та продемонструвала досить брудний бокс, одного разу борцівським прийомом викинувши українку за канати. Обидві суперниці діяли не найкращим чином, і суддя виніс кілька попереджень і одній, і другій. Зрештою, у третьому раунді бій було припинено достроково, а переможницею визнали полячку.

У четвер на змаганнях – день відпочинку і буде час підвести проміжні підсумки. А вже у п’ятницю розпочнуться бої півфінальної стадії молодіжного Євро.

З докладними результатами боїв за 18 листопада можна ознайомитися за посиланнями.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.