До фіналів молодіжного Євро-2020 пробилися вісім боксерів збірної України!

До фіналів молодіжного Євро-2020 пробилися вісім боксерів збірної України!

На чемпіонаті Європи серед молоді-2020, що проходить у Чорногорії, сьогодні, 21 листопада, відбулася друга частина поєдинків півфінальної стадії. У суботу на ринг у Будві виходили вісім спортсменів молодіжної збірної України.

Харків’янин Ілля Тогобицький продемонстрував яскравий і потужний бокс у бою з Сантьяго Селібаєм (Албанія) і вийшов до фіналу у ваговій категорії до 75 кг. Ціла низка швидких комбінацій протягом усього поєдинку зробила свою справу: Ілля побореться за «золото» у бою з росіянином Михайлом Усовим.

Були сподівання в українських вболівальників на позитивний результат і у півфінальному двобої в категорії 60 кг за участю вихованця вінницької школи боксу Геннадія Масленнікова. Геннадій провів дуже якісний поєдинок, зробивши практично все від себе залежне для перемоги. Втім, не можна не відзначити силу його опонента – в активі болгарина Радослава Росенова вже є дві золоті медалі на юнацьких чемпіонатах Європи у 2018-му та 2019 роках. За підсумками досить рівної дуелі судді віддали перевагу більш знаному на європейській арені спортсмену з Болгарії.

Виправдала всі очікування з точки зору якісного боксу і дуель українця Дениса Салабая з росіянином Рамазаном Дадаєвим у категорії 81 кг. Після програного першого раунду наш співвітчизник створив серйозні проблеми супернику у двох наступних, та судді вирішили по-своєму, пропустивши до фіналу представника РФ… Втім, і завоювання «бронзи» – серйозне досягнення для молодого хмельниччанина.

Півфінальний поєдинок у суперважкій категорії (понад 91 кг) між українцем Василем Ткачуком і Ованнесом Папазяном з Вірменії не відбувся через відмову вірменського боксера. Таким чином, Василь автоматично пройшов у фінал, де йому протистоятиме росіянин Іван Онищенко.

Участь у суботніх півфінальних боях взяли чотири представниці жіночої молодіжної збірної України. Але лише одна з них пробилася у фінал. Житомирянка Анна Сезько (69 кг) розгромила литовку Манте Буткуте, двічі відправивши її у нокдауни. У поєдинку за «золото» на неї очікує росіянка Анастасія Холуєва.

Ще три дівчини вдовольнилися здобуттям бронзових нагород. Катерина Боднарчук (54 кг) з Херсону поступилася своїй суперниці з Чехії Клодії Тосовій. Черкащанка Вікторія Левчук (+81 кг) мало що змогла протиставити сильній росіянці Тетяні Богдановій. Нарешті, у завершальному бою цього дня Раїса Піскун з Чернігова (75 кг) спробувала нав’язати боротьбу чемпіонці Європи серед кадетів Дар’ї Параді з Польщі. Після програного першого раунду українка була сильнішою у другій трихвилинці. Але у вирішальному раунді наша спортсменка опинилася у нокдауні, що й вирішило долю поєдинку.

Таким чином, підводячи підсумки півфінальної стадії, до фіналів молодіжного Євро-2020 пробилися п’ятеро боксерів чоловічої команди України (Роман Літвінов, Юрій Захареєв, Ілля Тогобицький, Микита Горбатенко , Василь Левчук) і три спортсменки жіночої збірної (Марина Стойко, Анна Сезько і Яна Тараненко).

Нагадаємо, що доля золотих нагород вирішиться в останній день турніру – у неділю, 22 листопада.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.