Неймовірний результат: 20 українців забезпечили собі медалі Євро-2020 серед юніорів

Неймовірний результат: 20 українців забезпечили собі медалі Євро-2020 серед юніорів

З 25 листопада по 2 грудня у столиці Болгарії – місті Софія – проходить Чемпіонат Європи серед юніорів, учасниками якого є спортсмени з 19 країн Старого Світу. Збірна України представлена на турнірі максимальною кількістю спортсменів – по 13 хлопців і дівчат.

Змагання перетнули екватор і наближаються до розв’язки. Вчора відбувся останній день чвертьфіналів, який приніс українцям чергові перемоги: бої виграли Олександр Яровий (60 кг), Олександр Балабін (70 кг) та Валерій Шульга (+80 кг).

Таким чином, у вирішальних боях – півфіналах та фіналах – братимуть участь 20 українців, серед них 8 хлопців і 12 дівчат. Всі вони вже забезпечили собі нагороди юніорського Євро-2020. Це вже надзвичайний успіх юних українських боксерів, хоча сподіваємось, що на цьому вони не зупиняться і здобудуть якомога більше золотих медалей.   

Лише на одну медаль більше в росіян (21). Але цікаво те, що юніорська жіноча збірна України є найуспішнішою на змаганнях: 12 півфіналісток у жіночій категорії не має жодна з команд-конкуренток.

Попереду на молодіжній першості континенту – лише три змагальних дні. 30 листопада та 1 грудня у Софії пройдуть півфінали, а у середу, 2 грудня відбудуться фінальні бої.

Наостанок перелічимо всіх членів молодіжної збірної України, які вже гарантували собі призові місця:

чоловіки – Максим Рудик (50 кг), Айдер Абдураімов (54 кг), Віталій Грабовський (57 кг), Олександр Яровий (60 кг), Олексій Боклах (63 кг), Олександр Балабін (70 кг), Джамал Кулієв (80 кг), Валерій Шульга (+80 кг);

жінки – Єлизавета Воєвудко (46 кг), Аліна Маляр (50 кг), Ізабель Габорець (52 кг), Ярослава Масюткіна (54 кг), Тетяна Довгаль (57 кг), Анастасія Крамаренко (60 кг), Марія Фонотова (63 кг), Вероніка Накота (66 кг), Радмила Родіонова (70 кг), Олександра Джигун (75 кг), Каріне Айрапетян (80 кг), Поліна Черненко (+80 кг).

Також до вашої уваги результати поєдинків за 29 листопада і детальний склад пар на шостий змагальний день. Для завантаження файлів перейдіть за нижченаведеними посиланнями.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.