Федерація боксу України долучилася до «Всесвітнього віртуального молодіжного фестивалю»

Федерація боксу України долучилася до «Всесвітнього віртуального молодіжного фестивалю»

Наприкінці минулого року Федерація боксу України долучилася до проведення «Всесвітнього віртуального молодіжного фестивалю 2020», який був започаткований United Through Sports («Об’єднані через спорт») і проходив під патронатом Міжнародного олімпійського комітету (МОК), Міжнародного паралімпійського комітету (IPC), Міжнародної спеціальної олімпіади (SOI), Глобальної асоціації міжнародних спортивних Федерацій (GAISF), SportAccord та Альянсу незалежних визнаних членів спорту (AIMS).

Перший в історії віртуальний молодіжний фестиваль для юних спортсменів з різними здібностями покликаний активізувати молодь у всьому світі під час пандемії коронавірусу.

Головна ідея фестивалю – надати молоді рівні можливості для демонстрації своїх численних талантів, навіть у часи пандемії. Фестиваль об’єднав молодих людей з різними здібностями для створення унікальної єдності в мультикультурному, спортивному та освітньому заході.

У цьому унікальному фестивалі взяли участь молоді люди віком від 10 до 18 років, які змагалися між собою в онлайн-турнірі за 5 категоріями: Max Fit, Aero Fit, Talent, Inclusive Sports і Special Olympics. Змагання проводились у кілька раундів, у кожному з яких від учасників вимагалося виконання певної кількості вправ у межах відведеного часу. У кожній категорії визначалися переможці та призери.

Спеціальне журі розглянуло заявки з 70 міжнародних федерацій і клубів, а загалом в онлайн-турнірі взяли участь понад 600 молодих спортсменів.

Окрім безпосередньо турніру, «Всесвітній віртуальний молодіжний фестиваль» став також важливою освітньою платформою. Вона включала в себе онлайн-конференцію, різноманітні дискусії та семінари, центральними темами яких стали: «Мир крізь спорт», «Інтеграція і відсутність дискримінації», «Ролі і обов’язки спортсменів», «Охорона і захист дітей», «Мілленіали за майбутнє» тощо.

Фестиваль завершився 19 грудня церемонією вручення віртуальних медалей, після чого вже реальні медалі та сертифікати були доставлені учасникам.

Федерація боксу України відібрала для участі у фестивалі молоду спортсменку з Чернігівщини, члена молодіжної жіночої збірної України і дворазову чемпіонку України серед молоді Юлію Пелешук. Під час Чемпіонату Європи серед молоді-2020, який проходив у листопаді у Чорногорії, Юлія виконала перед камерою кілька вправ з фітнесу. Ролики за її участю були високо оцінені членами журі Фестивалю, яке нагородило українську спортсменку бронзовою медаллю у категорії Max Fit.

«Я надзвичайно рада отримати нагороду «Всесвітнього віртуального молодіжного фестивалю 2020», – відзначила Юлія Пелешук у коментарі прес-службі ФБУ. – Вважаю, що спорт і, зокрема, бокс покликані творити добру справу – об’єднувати людей, робити світ добрішим. Було приємно долучитися до акції, до того ж виконання вправ з кросфіту завжди корисне! Це розвиває гнучкість і витривалість, і взагалі покращує самопочуття. Тож рекомендую це робити не лише спортсменам, а взагалі всім людям.

Я вже пять років займаюся боксом і можу пишатися своїми досягненнями у цьому виді спорту: двічі перемагала на першостях України, а також взяла участь у молодіжному чемпіонаті Європи-2020, де, на жаль, перемогти не вдалося, але в мене все ще попереду. У мене великі сподівання на цей рік, тож буду тренуватися ще більше, щоб гідно представляти Україну на міжнародній арені».

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.