Олег Кудінов: «Підкорюємо вершини Карпат і – готуємося до штурму вершин на Чемпіонаті світу!»

Олег Кудінов: «Підкорюємо вершини Карпат і – готуємося до штурму вершин на Чемпіонаті світу!»

У смт. Ворохта (Івано-Франківська область) з 1 по 20 березня проходить навчально-тренувальний збір молодіжної збірної команди України з боксу. Це перший етап підготовки української «молодіжки» до Чемпіонату світу AIBA серед молоді-2021, який відбудеться у другій половині квітня в польському Кельце.

Прес-служба ФБУ зв’язалася із тренерським штабом нашої команди і з’ясувала подробиці проведення збору, який відбувається за незвичною програмою. Спортсмени публікують у соцмережах живописні фото із зимових Карпат і повідомляють про підкорення чергової вершини…

– Ми дійсно побудували збір таким чином, щоб він одночасно був цікавим для наших підопічних і давав для них солідні навантаження, – говорить старший тренер збірної України серед молоді Олег Кудінов. – Саме тому кожний другий день вирушаємо у походи по горам. Маршрути обираємо щоразу нові. Наприклад, пару днів тому хлопці забігли кросом на гору П’ятихатки (1200 м над рівнем моря). Сьогодні (розмова відбулася у середу. – Прим. ред.) влаштували чотиригодинну подорож на Магуру (висота — 1363 м). У найближчих планах – підйом на Хом’як (1542 м) та інші відомі вершини Карпат. Сприяє нам і погода – немає сильного вітру й дощу.

Шкода, що поки не доступна у цей час Говерла – за словами місцевих інструкторів, підйом туди зараз небезпечний через великі снігові замети. Але гір тут багато, тож користуємося можливістю помилуватися місцевою природою і водночас підтягнути фізичні підготовку. Адже кожний такий підйом – це серйозний виклик для м’язів і для загальної витривалості організму. Ми, тренери, намагаємося йти з підопічними на рівних, але, скажу чесно, ввечері після повернення до готелю ноги гудять (посміхається).

– Чи скаржаться хлопці на складність підйомів, чи, навпаки, хочуть більше проводити час на свіжому повітрі?

– Скажу так – настрій у підопічних дуже добрий, а завдяки такій різноплановій програмі зборів їм точно не доводиться сумувати. Тому після чергової подорожі по горам хлопці охоче повертаються до боксерської зали, і, навпаки, після активних тренувань на боксерських снарядах їх тягне знову у похід у гори. Відзначу, що коли врешті підіймаєшся на вершину, до якої важко йшов кілька годин, відчуваєш неймовірний приплив енергії. Ці емоції важко описати словами!

– Яка робота проводиться у залах, на чому робите акцент у тренувальних заняттях?

– На базі товариства «Колос», де ми знаходимося, створені для нас дуже комфортні умови по проживанню та харчуванню. Те саме стосується і умов для тренувальних занять – до наших послуг кілька залів. В одному проводимо роботу на боксерських снарядах, в іншому – працюємо в парах, є тут зал з тренажерами тощо. Звичайно, від імені команди хочу подякувати як працівникам бази, так і Федерації боксу України та Міністерству молоді та спорту, які організували для нас збори на найвищому рівні.

– Скільки спортсменів знаходяться під вашим керівництвом і чи немає скарг на травми?    

– Усі здорові та, як я вже сказав, перебувають в гарному настрої. За місяць, що залишився до чемпіонату світу, я впевнений, всі стануть ще міцніше і сильніше. Що стосується кадрового складу, то основний склад молодіжної чоловічої команди нараховує 20 спортсменів – це перші та другі номери, на яких і буде зроблена ставка у підготовці до світової першості. Ще близько 10-15 боксерів також працюють разом з нами за схожою програмою, але це, так би мовити, найближчий резерв збірної.

– Яке основне завдання цього першого збору напередодні чемпіонату світу у Польщі?

– Головна ціль – підвищити фізичну підготовку і спеціальну витривалість. Але, враховуючи неординарну програму збору, підвищується і психологічний настрій підопічних. Це все працює в комплексі. Покращенню техніки і тактики приділимо час вже на заключному зборі, а зараз – набираємося позитивних емоцій, запасаємося силами напередодні штурму світової вершини!..

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.