Томас Бах переобраний на пост президента МОК

Томас Бах переобраний на пост президента МОК

Олімпійський чемпіон Томас Бах був переобраний на новий чотирирічний термін президентом Міжнародного олімпійського комітету (МОК). На 137-й сесії МОК, яка відбулася в режимі онлайн, 67-річний німець отримав 93 голоси «за» і 1 «проти» із загальних 94 дійсних голосів. Бах був єдиним кандидатом на посаду президента організації.

Томас Бах, який виграв «золото» зі збірною Німеччини з фехтування на Олімпійських іграх у Монреалі 1976 року, вперше був обраний президентом МОК на сесії Міжнародного олімпійського комітету у 2013 році в Буенос-Айресі на перший восьмирічний термін. Цей термін закінчиться у день закриття Олімпійських ігор Токіо 2020, 8 серпня цього року, за рішенням виконавчого комітету МОК. Його другий термін на посаді президента МОК розпочнеться відразу після цього і закінчиться в 2025 році.

В ході свого першого терміну на посаді президента МОК Бах виступив з «Олімпійською повісткою-2020» – списком реформ в ім’я майбутнього МОК і олімпійського руху.

«Щиро дякую вам за цю надзвичайну довіру. Для мене це ще більш вражаюче, враховуючи численні реформи та багато складних рішень, які нам довелося прийняти і які вплинули на всіх нас, – сказав президент Бах після виборів. – Ви знаєте, що це мене глибоко зворушує. Коли ви вперше обрали мене своїм президентом у 2013 році в Буенос-Айресі, я сказав, що хочу очолити МОК відповідно до мого девізу кампанії «Єдність у різноманітті» та бути президентом для всіх вас та всіх наших зацікавлених сторін. Це зобов’язання стосується і мого другого та останнього терміну. Мої двері, мої вуха і моє серце залишаються відкритими для кожного з вас. Я сподіваюся, що я можу розраховувати на вашу відданість, підтримку та дружбу також протягом цих чотирьох років».

Як спортсмен, Томас Бах був фехтувальником світового класу, вигравши золоту олімпійську медаль, а також дві золоті медалі з німецькою збірною з фехтування на рапірі на чемпіонаті світу в Монреалі в 1976 році і в Буенос-Айресі в 1977 році. У 1981-1988 рр. був членом Комісії спортсменів МОК. У 1991 р. Томас Бах став членом МОК і засідав у Виконавчому комітеті МОК у 1996-2013 рр. Він працював віце-президентом МОК з 2000-го по 2004 і з 2006-го по 2013 рр., аж до обрання його президентом МОК у вересні 2013 р.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.