У Харкові відбувся VI міжнародний турнір серед юніорів на призи БК Сергія Данильченка

У Харкові відбувся VI міжнародний турнір серед юніорів на призи БК Сергія Данильченка

З 7-го по 12 травня у місті Харків, на базі ДЮСШ ХТЗ, пройшов 6-й міжнародний турнір з боксу серед юніорів на призи клубу заслуженого тренера України, заслуженого майстра спорту Сергія Данильченка.

У цьогорічних змаганнях виступили п’ять команд – збірна України-1, збірна України-2, збірна Харківської області, збірна Узбекистану та збірна Вірменії. Змагання відбувалися у форматі «стінка» на «стінку». Кожна команда, за регламентом, протягом турніру боксувала з кожною.

У турнірі брали участь спортсмени 2005-2006 р.н. – саме цей вік цього року є юніорським, тож для українських боксерів змагання стали одним з важливих етапів підготовки до Чемпіонату Європи серед юніорів-2021, а для тренерського штабу команди, відповідно, була можливість сформувати думку щодо готовності підопічних до майбутніх важливих стартів.

За підсумками усіх змагальних днів перемогу у турнірі здобула збірна України-1.  

Загалом місця розподілилися наступним чином:

 -1-е місце – збірна України-1;

 – 2-е місце – збірна Узбекистану;

 – 3-є місце – збірна Харківської області;

 – 4-е місце – збірна Вірменії;

 – 5-е місце – збірна України-2.

Найкращим боксером турніру був визнаний спортсмен збірної  Харківської області, чемпіон України-2021 серед юніорів Богдан Челдик.

Старший тренер збірної України серед юніорів Віктор Петров, який був присутній на змаганнях, поділився своїми враженнями у коментарі прес-службі ФБУ:

«По-перше, хочу відзначити дуже хороший організаційний рівень цього турніру, у чому велика заслуга його організаторів – відомого у недалекому минулому боксера, призера Олімпійських ігор Сергія Данильченка та Федерації боксу Харківської області на чолі з її президентом Леонідом Задорожним. На високому рівні відпрацювали і судді, серед яких були як відомі представники української боксерської Феміди, так і найкращі судді з Узбекистану та Вірменії.

Турнір надав багато інформації стосовно ступіня готовності наших юніорів. Також хотів би відзначити збірну Харківської області, боксери якої зарекомендували себе дуже добре.

Вже за півтора місяці юніорська збірна України вирушить на найважливіший для себе турнір – Чемпіонат Європи-2021, який відбудеться у столиці Грузії – Тбілісі. У рамках підготовки до континентальної першості у нас ще відбудеться два тренувальних збори. Перший – з 31 травня по 13 червня – у Ворохті. Другий – 20 червня по 1 липня, місце його проведення поки не визначене. У будь-якому разі у нашої команди хороші перспективи, і в цьому заслуга всіх, хто долучається до її створення та проведення таких потужних змагань, як турнір у Харкові на призи БК Данильченка».  

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.