Україна прийматиме великий тренувальний збір за участю іноземних збірних – учасниць Олімпійських ігор-2020

Україна прийматиме великий тренувальний збір за участю іноземних збірних – учасниць Олімпійських ігор-2020

З 10-го по 30 червня у Харкові проходитиме міжнародний тренувальний збір для українських та іноземних спортсменів – чоловічих і жіночих команд кількох країн. До нас приїдуть збірні Алжиру, Тунісу, Марокко та Малі.

Особливо цікаво відзначити, що всі іноземні учасники збору вже здобули ліцензії на участь в Олімпійських іграх у Токіо-2020, і для них тренувальний табір у Харкові стане заключним етапом підготовки напередодні вильоту до Країни сонця, що сходить.

Склад учасників збору вражає гучністю імен: до столиці Слобожанщини приїдуть дійсно легендарні боксери, що представляють Африканський континент. Серед них, наприклад, Мохамед Хамут з Марокко (вагова категорія – 57 кг). У його послужному списку є виграш найвищих нагород Чемпіонату Африки і Африканських ігор та участь у зустрічах Всесвітньої Серії Боксу (WSB), де він перетинався, зокрема, з «Українськими отаманами». П’ять років тому марокканець виступив і на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро, де в першому ж бою підніс неприємний сюрприз для українських вболівальників, здолавши харків’янина Миколу Буценка. 

Є знайомі для нас обличчя і в складі збірної Алжиру, яка на сьогодні є, напевно, найсильнішою командою Африки. Мохамед Фліссі (категорія 52 кг) виступає за команду своєї країни з 2010 року, за цей раз двічі ставав чемпіоном континенту, виграв безліч інших важливих турнірів, здобув срібну та бронзову медалі чемпіонатів світу. Він є учасником двох літніх Олімпіад (2012, 2016) і регулярно боксував у рамках WSB, представляючи команду «Алжирські пустельні яструби».

Абдельхафід Бенчабла – ще один боєць з Алжиру – є справжньою спортивною легендою у своїй країні. Він є учасником трьох (!) Олімпійських ігор (2008, 2012 та 2016), також вигравав чемпіонат Африки та ставав чемпіоном тієї ж WSB у напівважкій вазі (91 кг). У Харкові він пройде заключну підготовку до своєї четвертої Олімпіади в кар’єрі!

У тренувальному зборі, що проходитиме на базі ХТЗ у Харкові, братимуть участь і чимало провідних українських боксерів, для яких спільні заняття з титулованими суперниками з-за кордону стануть чудовою запорукою для підвищення техніко-тактичної майстерності та покращення інших навичок боксу. У цьому впевнені і наставники українських команд.

«Для наших хлопців буде цікаво зустрітися з представниками інших шкіл боксу. Впевнений, що спільні тренування із титулованими іноземними спортсменами підуть на користь. Розраховуємо на ефективну підготовку напередодні важливих міжнародних стартів», – підкреслив головний тренер Національної чоловічої збірної України Леонід Лоївський.

«Початок червня для нас пройде під знаком участі у Європейському ліцензійному турнірі у Парижі, але на цьому спортивне життя не закінчується. Наприкінці року на нас очікує Чемпіонат світу, до якого також треба підійти у всеозброєнні. Розраховую залучити до збору у Харкові тих спортсменів, які найбільше цього потребують», – сказав головний тренер Національної жіночої команди України Сергій Гордієнко.

«На базі ХТЗ у Харкові створені усі умови для якісної підготовки, і, я гадаю, закордонним спортсменам та тренерам буде у нас комфортно. Впевнений, що Федерація боксу України та Федерація боксу Харківської області зможуть організувати цей збір на найвищому рівні», – відзначив старший тренер збірної України до 22 років Сергій Глущенко.

«Обмін досвідом – це завжди корисно. Тому ми завжди раді гостям, а приймати спортсменів такого високого рівня – для нас велика честь. Очікуємо багато цікавої та продуктивної роботи, яка допоможе якнайкраще підготуватися до Олімпійських ігор та інших великих змагань», – додав старший тренер збірної України серед жінок до 22 років Володимир Богатиренко.

Кількість українських боксерів і тренерів на тренувальному зборі: без обмеження в кількості.

Всі витрати на проживання, харчування за рахунок відряджуючих організацій.

Контактна особа: президент Харківської обласної Федерації боксу – Леонід Якович Задорожний.

На фото Getty Images: поєдинок Миколи Буценка (Україна) та Мохамеда Хамута (Марокко) на XXXI Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро-2016 

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.