Олександр Хижняк – срібний призер Олімпійських ігор-2020!

Олександр Хижняк – срібний призер Олімпійських ігор-2020!

Лідер Національної збірної України з боксу Олександр Хижняк став срібним призером Олімпійських ігор у Токіо!

26-річний полтавчанин, який виступає у ваговій категорії до 75 кг, у фіналі олімпійського турніру зустрівся з бразильцем Ебертом Соузою.

Українець володів беззаперечною перевагою, виграв перший і другий раунди, лідируючи по оцінкам усіх п’яти судей. У схожій манері проходив і третій раунд – Олександр щедро насипав по обличчю бразильця свої потужні бокові удари і вів поєдинок до перемоги!

Але приблизно за півтори хвилини до закінчення бою Сашко пропустив удар назустріч, після якого опинився на канвасі. Хижняк відразу показав, що готовий продовжувати бій, але рефері зупинив поєдинок, навіть не розпочавши підрахунок до «8», який передбачений правилами.

У підсумку – срібна медаль, втім, вона у даному випадку лише формальність. У серцях вболівальників Олександр Хижняк впевнено посідає перше місце і є нашим Чемпіоном!  

Нагадаємо, що на шляху до вирішального поєдинку Хижняк здобув на Олімпійських іграх три перемоги: в 1/8 фіналу здолав Юіто Морівакі з Японії, в ¼ фіналу виграв у представника Домініканської Республіки Еурі Мартінеса, в півфіналі був сильнішим за Еміра Марсьяля з Філіппін.

Олександре, твої головні перемоги попереду! Ти є і назавжди залишишся гордістю українського боксу! Чекаємо на олімпійський фінал на Іграх у Парижі-2024?!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.