Микита Шенцев: «Для нас Хижняк – переможець! Боксерська сім’я України підтримує його та інших збірників»

Микита Шенцев: «Для нас Хижняк – переможець! Боксерська сім’я України підтримує його та інших збірників»

Керівництво Федерації боксу України, численні вболівальники, любителі боксу та преса вітали повернення наших провідних олімпійців. Серед теплих слів і подарунків був і особливий презент. Від керівництва Федерації боксу України та компанії Intertool срібному призеру Олімпійських ігор Олександру Хижняку було вручено крутий подарунок – автомобіль Volkswagen Touareg

Про нього та враження від виступу наших боксерів і їхні подальші перспективи розповів представник Комісії Європейської конфедерації боксу з розвитку боксу, один з функціонерів, який доклав значний внесок в організацію тріумфального для України Чемпіонату Європи-2017 у Харкові, Микита Шенцев.

‒ Для мене наші спортсмени – найкращі, справжні герої, ‒ розпочав бесіду Микита Дмитрович. ‒ Ми всі прекрасно розуміємо, яку важливу роль у піднятті престижу нашої країни, вихованні молоді та популяризації здорового способу життя відіграють Олімпійські ігри. Тож кожен спортсмен, який у своїй кар’єрі досягає права взяти участь в Олімпіаді, вже є зразком для наслідування та позитивним прикладом для всіх, хто займається спортом. 

Особливо хотів би підтримати наших боксерів – зокрема, Сашу Хижняка. Всі бачили, що в Токіо він показав сміливий, яскравий бокс. Він діяв з позиції сили, переважав своїх суперників. Те, що в підсумку Олександр завоював срібну медаль, весь світ бачив – він був у фінальному бою кращим. Для нас, боксерської родини України, Хижняк – переможець! Він повертається з Олімпіади під оплески. 

‒ Ви зустріли нашого медаліста з цінним подарунком…

‒ Давайте почнемо з того, що головне – ці безцінні емоції від зустрічі друзів. Хороший настрій, тепла обстановка, яку на Батьківщині організували збірникам. Вони на це заслужили. Ми мали бажання відзначити за багаторічні виступи нашого видатного боксера, чемпіона світу та Європи, переможця Європейських ігор.

‒ Всіх цікавить питання: а де продовжить виступи Олександр Хижняк? Він піде на ще один олімпійський цикл, щоб все-таки відновити справедливість щодо свого олімпійського золота, чи у нього інші плани?

‒ Ми з Олександром постійно підтримували зв’язок, і ще спілкуючись з ним під час перебування Хижняка в Токіо, задавали йому таке питання. На той час він відповів, що передусім відпочине, подумає над всіма аспектами і тоді вже прийме рішення. Завтра Саша буде гостювати у нашій родині, звичайно, поговоримо про це питання. Я з вами погоджуюся: відчуття незавершеності є, боксер такого рівня, як Хижняк, заслужив на олімпійське золото.

‒ У збірній традиційно багато харків’ян – капітан національної команди Буценко, Харциз…

‒ Ми в нашій обласній федерації завжди робимо все можливе, щоб талановиті боксери не завершували свій розвиток на суто місцевому, локальному рівні. Ціль – щоб вони змогли реалізувати таланти якомога вище, на міжнародному рівні. Те, що наші хлопці доросли до рівня медальних амбіцій на континентальному та світовому рівні, дуже радує. Звичайно, в Токіо хотілося б кращих результатів – але робота над собою, над самовдосконаленням, у кожного боксера та збірної загалом не припиняється. Ті успіхи, які у нашої збірної були на чемпіонатах світу та Європи, на Європейських іграх, на юнацькому та молодіжному рівні, доводять, що у вітчизняного боксу – велике майбутнє. Нам вдасться ще не раз зібрати повну колекцію медалей. 

‒ Який настрій у Хижняка після емоційно виснажливої Олімпіади?

‒ Настрій хороший, але дійсно втома накопилася дуже серйозна. Саша дуже потребує відпочинку – хоче побути з родиною, з друзями, зі своєю дівчиною. Ми із задоволенням приймемо Олександра в гості, знаємо, що він до нас у Харків завжди з радістю приїжджає. Попереду – заслужена відпустка, багато ще кому треба показати олімпійську медаль, яку він заслужив своєю важкою працею.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.