Ошан Беладзе: «Минулого тижня Запоріжжя на кілька днів перетворилося на столицю українського боксу»

Ошан Беладзе: «Минулого тижня Запоріжжя на кілька днів перетворилося на столицю українського боксу»

У Запоріжжі відбувся Всеукраїнський турнір з боксу серед молоді III рангу, присвячений пам’яті Миколи Яценка та звільненню міста Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників. За результатами фіналів, які пройшли у суботу, 18 вересня, перемогу у командному заліку здобула збірна господарів. Зокрема, спортсмени команди Запорізької області завоювали 5 золотих, 4 срібні та 1 бронзову нагороду.

Свій коментар за підсумком цих змагань, а також з приводу проведення Чемпіонату України з боксу серед жінок, який проходив у Запоріжжі у цій ж строки, дав голова оргкомітету обох турнірів, почесний президент Запорізької федерації боксу, віце-президент Запорізького обласного осередку Федерації боксу України Ошан Беладзе:

«По-перше, хочу висловити вдячність Федерації боксу України, яка наділила мене повноваженнями бути керівником організаційного комітету обох турнірів. Можу пишатися тим, що Запоріжжя хоч на ці кілька днів стало справжньою столицею українського боксу! Нагадаю також, що до нас в Україні ще досі ніхто не проводив два турніри паралельно в одні й ті ж самі строки, на одному ринзі.

Але, незважаючи на непростий виклик, на мою думку, ми повністю впоралися з нашим завданням. Завдяки чудовій інфраструктурі спортивно-готельного комплексу Sunrise Park, який гостинно прийняв у себе усіх учасників та гостей змагань, обидва турніри пройшли на чудовому організаційному рівні та порадували цінителів боксу видовищними боями. Був дуже радий почути враження генерального секретаря ФБУ Іллі Гуровича, головного тренера Національної жіночої збірної України Сергія Гордієнка, які назвали цьогорічний Чемпіонат України серед жінок найкращим в історії. 

Окремо хотів би зупинитися на підсумках Всеукраїнського турніру серед молоді пам’яті Яценка, який має статус майстерського. Для молодих українських боксерів ці змагання стали чудовою нагодою перевірити свої сили, особливою мотивацією стало те, що переможці отримують звання майстрів спорту України. Порадувала і чисто спортивна складова, адже збірна Запорізької області завоювала перше командне місце, тож хотів би привітати з цим наших спортсменів і тренерів та подякувати їм за чудову проведену роботу на зборах та той бокс, який вони продемонстрували на ринзі.

Зі свого боку сподіваюся, що в майбутньому співпраця ФБУ та нашого запорізького осередку стане ще більш ефективною. Разом – до перемог!»   

Також до вашої уваги – усі статистичні дані Всеукраїнського турніру серед молоді пам’яті Яценка. Для завантаження файлів перейдіть за посиланнями нижче.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.