Персона дня. Максим Пилипець: «Мрію стати видатним профі-боксером, щоб мене знав весь світ»

Персона дня. Максим Пилипець: «Мрію стати видатним профі-боксером, щоб мене знав весь світ»

25-річний Максим Пилипець входить до розширеного списку Національної збірної України. Він має в своєму доробку бронзову медаль Чемпіонату Європи-2018 серед спортсменів до 22-х років, а також є переможцем цьогорічного Кубку України. Нещодавно до своїх здобутків в олімпійському боксі Пилипець додав перемогу на профі-рингу, дебютувавши у вечорі боксу як представник компанії Ukrainian Boxing Promotion. Про знакові моменти в кар‘єрі та про плани на майбутнє Максим розповів у нашій рубриці «Персона дня».

1. Чому бокс та із чого все починалося?

«Будучи дитиною, в 12 років я приходив зі школи, кидав рюкзак і швидко біг у спортзал на тренування з футболу, баскетболу, волейболу – на всі секції, що там були. Одного разу я побачив по телевізору бої з професійного боксу, і вирішив для себе, що з радістю спробував би себе у цьому виді. Пройшло пів-року, і моя мрія здійснилася! У нас відкрили бокс.

Я відразу пішов на перші заняття до старшої групи, тому що я на вулиці був розбишакою і був сильнішим за всіх своїх однолітків. Втім, бокс – це не улиця,  і в старшій групі я добряче отримав на горіхи. У мене спершу зникло будь-яке бажання займатися. Через тиждень я побачив тренера, і мені знову захотілося до залу. З того часу і до сьогоднішнього дня я займаюся боксом».

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Моя мотивація – здійснити свою мрію і стати чемпіоном світу серед професіоналів».

3. Ваше життєве кредо…

«Все, що не відбувається, робиться на краще!»

4. Чи є місце страху в боксі?

«На мій погляд, у боксі повинен бути не страх, а хвилювання. І направляти його треба в правильне русло».

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Це був бій на Чемпіонаті Європи до 22 років за вихід у півфінал. Для мене це був дуже важливий бій, тому що я мрію про такі досягнення, як чемпіон Європи, чемпіон світу…»

6. Ваша найважливіша поки що перемога – це…

«Найважливіша перемога – перемога над собою».

7. Яку мету переслідуєте в боксі?

«Я мрію стати видатним професійним боксером, щоб мене знав весь світ. Поки буду боксувати у професіоналах, набирати рейтинг, а далі життя покаже».

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.