Представники ФБУ Юрій Дехтярьов та Максим Масляний взяли участь у навчальному курсі AIBA «Лікарі біля рингу»

Представники ФБУ Юрій Дехтярьов та Максим Масляний взяли участь у навчальному курсі AIBA «Лікарі біля рингу»

Напередодні Чемпіонату світу з боксу AIBA у Белграді, Сербія, було проведено важливий курс «Лікарі біля рингу». Освітня програма складалася  з теоретичної та практичної частин. Голова Медичного та Антидопінгового комітету AIBA, доктор Іоанніс Філіппатос з Монако – доктор медицини і кандидат наук – був призначений інструктором курсу.

Доктор Іоанніс Філіппатос працював на кількох чемпіонатах світу та Європи, а також на багатьох інших міжнародних змаганнях як лікар у рингу. Він відіграв важливу роль у створенні протоколів Covid-19 та заходів безпеки у 2020 році, перш ніж світ повернувся до проведення міжнародних боксерських змагань.

Відзначимо, що Федерацію боксу України на заході представляли відомі українські спортивні медики, досвідчені професіонали та знавці своєї справи Юрій Дехтярьов та Максим Масляний.

Курс лекцій проходив протягом чотирьох днів поспіль та складався з кількох модулів, які стосувалися різних організаційних питань, пов’язаних з проведенням змагань, та медичної частини.

Насамкінець учасники провели цілий день на місці проведення Чемпіонату світу-2021 – “Штарк Арені”, де доктор Іоанніс Філіппатос провів практичні заняття курсу. Практика була поділена на дві частини, протягом яких учасники змогли передбачити різні можливі ситуації під час боксерських змагань та розробити алгоритми дій. Курс AIBA «Лікарі біля рингу» завершився письмовими іспитами з усіх медичних тем.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.