Національну збірну України та чемпіона світу Юрія Захарєєва урочисто зустріли на Батьківщині: фото

Національну збірну України та чемпіона світу Юрія Захарєєва урочисто зустріли на Батьківщині: фото

У понеділок ввечері у столичному Міжнародному аеропорті «Бориспіль» урочисто зустріли Національну збірну України з боксу та чемпіона світу Юрія Захарєєва. Наша команда повернулася зі світової першості, що проходила протягом двох попередніх тижнів у Белграді.

Нагадаємо, що у доробку Національної команди України одна медаль найвищого гатунку, яку приніс наймолодший учасник збірної – 19-річний Юрій Захарєєв. Нашого чемпіона та його наставника, заслуженого тренера України Ігоря Юрескула в аеропорту привітав із завойованим золотом віце-президент ФБУ Андрій Стріхарський. Також зустріти Захарєєва приїхали друзі з його рідного села Андріївка, які зізналися, що пишаються здобутком свого земляка.

Юрій Захарєєв, його особистий наставник Ігор Юрескул та головний тренер Національної збірної України Леонід Лоївський потрапили в «облогу» численних ЗМІ та відповіли на багато питань стосовно фантастичного досягнення Юрія, підготовки до чемпіонату світу та перебігу самих змагань.  

Новоспечений чемпіон продемонстрував чемпіонський пояс та медаль і, на прохання зустрічаючих, спробував її на зуб: вперше в історії чемпіонатів світу вона виготовлена із чистого золота!

За словами самого чемпіона, значення своєї перемоги він досі не відчуває і гадає, що лише з часом зрозуміє, чого насправді досяг. Зараз у найближчих планах спортсмена відпочинок та відновлення після важкого сезону, протягом якого він досяг вершини на Молодіжному чемпіонаті світу у Польщі та Чемпіонаті світу серед дорослих у Сербії. Наступна велика мета Захарєєва – Олімпійські ігри-2024 у Парижі, хоча, як зізнався 19-річний боксер, загадувати наперед – справа невдячна. До великої цілі потрібно рухатися поступово…

Ми ще раз вітаємо Юрія та всю Національну команду з перемогою та бажаємо їм не зупинятися. Віримо, що перемога на Чемпіонаті світу – це лише початок великої та успішної кар’єри вихованця Білгород-Дністровської школи боксу…

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.