Чемпіонат світу з боксу серед жінок перенесено!

Чемпіонат світу з боксу серед жінок перенесено!

Змагання, які мали проходити в Стамбулі з 4-го по 19 грудня, відтерміновано до березня 2022 року. Про це повідомляє прес-служба AIBA.

Основною причиною такого рішення є погіршення епідеміологічної ситуації у світі. Окрім того, через карантинні обмеження не всі країни-учасниці змогли б приїхати на турнір в грудні. В AIBA підкреслюють, що для організації є пріоритетом здоров’я спортсменів, офіційних осіб та інших зацікавлених сторін. У зв’язку з цим AIBA змінила дату змагань. 

Нагадаємо, що, як і на чоловічому Чемпіонаті світу, на спортсменок очікуватимуть щедрі призові – 100 000 доларів за золото, 50 000 доларів за срібло, 25 000 доларів за бронзу.

Місцем проведення Чемпіонату світу з боксу серед жінок стане комплекс «Basaksehir Spor Kompleksi», який має всі комфортні умови для змагань та  тренувань.  Також у спортивному комплексі розташований великий басейн.  

Перший історичний Чемпіонат світу з боксу серед жінок відбувся в Скрентоні, США, у 2001 році вже 20 років тому. Відтоді змагання приймали Анталія, Подольськ, двічі Нью-Делі, Нінбо, Бріджтаун, Ціньхуандао, Чеджу, Астана та Улан-Уде. Останній чемпіонат світу з боксу серед жінок відбувся в Росії, в Улан-Уде у листопаді 2019 року.

Вагові категорії Чемпіонату світу з боксу серед жінок:

48 кг, 50 кг, 52 кг, 54 кг, 57 кг, 60 кг, 63 кг, 66 кг, 70 кг, 75 кг, 81 кг і +81 кг.

Рукавички в 10 унцій будуть використовуватися у всіх вагових категоріях від мінімальної (48 кг) до важкої (+81 кг).

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.