Юрій Захареєв: “На правильну дорогу мене завжди направляла мама. Вона завжди була поруч та вміла підібрати влучні слова”

Юрій Захареєв: “На правильну дорогу мене завжди направляла мама. Вона завжди була поруч та вміла підібрати влучні слова”

Наймолодший чемпіон світу в історії України, чемпіон світу серед молоді Юрій Захарєєв став гостем радіостанції НВ. Про підтримку рідних, свого кумира, підготовку до чемпіонату світу та про те, що мотивує, читайте в інтерв`ю боксера.

Як воно взагалі, що це за відчуття, коли отримуєш цей чемпіонський титул?

Це тільки початок. На цьому не зупиняємося. Хочемо й надалі творити історію! Це величезна командна робота.

В Вашому інтерв`ю Ви сказали, що емоції чудові, адже ми туди їхали  за першим місцем. Ми готувалися до цього і показали хороший результат. Ви від самого початку налаштовувалися тільки на перше місце?

Звісно. Ми їхали туди з однією метою. Ми її поставили і повинні були її виконати!

Навчіть будь-ласка! Вам вдалося, я теж хочу.

Це завдяки тренуванню і психологічному настрою, фізичному стану. Важливу роль відіграє те, як ти сам себе налаштуєш, як сам до цього поставишся. Все завдяки тренуванням, вказівкам тренерів, які були поруч, готували. Головне – емоційно бути впевненим в собі, виходити і просто виконувати свою роботу, показувати свій клас.

А можемо уявити ситуацію – вам зараз виходити на ринг і вам треба емоційно налаштуватися на перемогу. Бували ж у вас випадки, коли ви не змогли налаштуватися? Як ви налаштовуєтесь, про що ви думаєте? Я наприклад, коли б`ю грушу, то уявляю людину яка мені не подобається.

Ні, це одразу коли ти приїжджаєш налаштованим на всі поєдинки, ти вже знаєш суперників. Знаєш їхній стиль бою, їхню манеру, ти одразу себе вже підготував. До кожного суперника ти ставишся з повагою. Ти виходиш у ринг впевнено і робиш те, що треба.

Що ви кажете собі перед тим як вийти на ринг? Є ось цей момент коли ви сам на сам із собою і кажете – я переможу. Або що це за фраза?

Так, є такі моменти. Я виходжу і говорю сам собі, що не повинен нікого підвести. Всі на мене сподіваються. Я повинен вийти і доказати, що ми найкращі, що ми йшли до цього і ми повинні досягти цілі!

Ви весь час кажете ми – про команду наскільки я розумію. Розкажіть трохи про них, про людей, які допомагають вам, вас тренують, підтримують.Кого треба не підводити?

Рідні та близькі – ті, хто завжди поруч та підтримують.Ті, хто їздять зі мною на змагання.

Хто їхав з вами цього разу?

Багато приїхало. Була підтримка дуже сильна. Це Михайльов Олександр, тренер мій – –гор Юрескул, Леонід Лоївський – головний тренер збірної.

Родина не їздить?

Ні, рідні вдома дивляться.

Чи є у вас кумир зі світу боксу?

Мені подобається Рой Джонс.

А з українців?

Усик, Ломаченко. Ми дивимося їхні бої і рівняємось на них.

А розкажіть трохи про те, як проходять змагання в часи карантину?

Я б не сказав, що в Сербії все було суворо. Були люди, приходили. Ті, хто купував квитки приходили повболівати. Трибуни були забиті. Всі люди були в масках як і боксери, учасники змагань та обслуговуючий персонал турніру.

Розкажіть як Ви спостерігали за своїми супротивниками? Я читала, що до кожного ви знайшли особливий підхід. В чому була особливість? Ви переглядали їхні попередні поєдинки?

Ні, тренер переглядав. Перед виходом у ринг ми говорили про тактику, правильно налаштовувалися. Береться до уваги який стиль бою у суперника, як до нього правильно підібратися, який обрати темп роботи.

Розкажіть будь-ласка про життя простого чемпіона світу з боксу. Коли лягаєте спати? Скільки можна їсти?Скільки треба тренуватися?

Це все залежить від того, які змагання попереду. Наприклад, до чемпіонату Україи йде підготовка три-чотири тижні.Це декілька тренувань на день – вранці, в обід і увечері.

Скільки кожна триває?

Півтори-дві години. Вранці півтори, в обід – півтори і увечері – дві години.

Що по раціону?

Є спеціальні повари, які готують.Наприклад, на олімпійській базі у Конча-Заспі, де ми готувалися.Якщо тримаєш вагу, то мусиш коштувати все без солі.

Чи плануєте ви змінювати вагову категорію?

Ні, мені комфортно в моїй, в 71 кілограм.

Чи є у вас плани переходити в професійний бокс?

Ні, професійний бокс в нас на другому плані. Ми поки що плануємо  підкорити олімпійські ігри.До Олімпіади ще будуть чемпіонати України, Європи, Світу. Доведеться все це проходити знову.

Розкажіть як ви почали займатися боксом? Ми звернули увагу на те, що ви з одного міста з Ломаченком. Чи означає це, що там якесь спецефічне ставлення до боксу?

Він з самого міста, а й живу в районі, в селищі Андріївка. Там і почав займатися боксом. В 10 років я почав займатися. В планах не було виходити на такий високий рівень. Спочатку займався для себе. Згодом тренер вивіз нас на змагання подивитися чому ми навчилися. Пам`ятаю, як виграв найперший чемпіонат України. Це були особливі враження. До цього ставав другим, третім. Після черпав мотивацію. Щоб не опускати руки постійно має йти підтримка рідних. Бувають злети та падіння. Якщо ти хочеш чогось досягти, то треба брати і робити.

Чи були у вас моменти, коли хотілося все залишити та піти з боксу?

Можливо і були, але в такі моменти на правильну дорогу мене завжди направляла мама. Вона завжди була поруч та вміла підібрати правильні слова. Казала, що треба йти до кінця. Якщо взявся, то роби свою справу.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.