Микола Каракулов: «Спілкуватись з тренерами важливо»

Микола Каракулов: «Спілкуватись з тренерами важливо»

У Харкові пройшов семінар для тренерів. Захід проходив у рамках відкритого чемпіонату Харківської області 2008–2009 років. Спікером на заході виступив суддя міжнародної категорії AIBA (3 зірки) Микола Каракулов, який поділився подробицями семінару із прес-службою ФБУ.

«Цей семінар я проводив на запрошення Харківської обласної федерації боксу для тренерів та спортсменів. Ідея проведення цієї зустрічі назріла через те, що іноді не всі наставники у боксі розуміють правила суддівства та критерії оцінювання поєдинків. Нерідко після поєдинків виникають непорозуміння.

Дуже часто доводиться стикатися з тим, коли тренери говорять, що їх вихованців, мовляв, засудили. Але коли наставники подають протест а той чи інший результат, вони зазвичай не можуть вказати, які правила порушено стосовно їхнього боксера чи в якому з раундів судді невірно вказали переможця. Тобто в таких випадках ми чуємо лише загальні фрази, які нерідко ні про що не говорять.

Саме тому і був проведений семінар для тренерів та боксерів, аби вони чітко розуміли критерії оцінювання. Спілкувалися про те, що дозволено робити тренерам біля рингу, а що – заборонено. Дискутували про роботу секундантів, їхню кількість та їхні обов`язки. Зокрема, про їхній одяг, про те, хто має право заходити в ринг. Це все чітко прописано у відповідних правилах.

На жаль, не всі дотримуються правил. Я багато років у суддівстві і можу сказати, що більшість припускається одних і тих самих помилок. На семінарі проговорили безліч суперечливих на перший погляд моментів та знаходили ключі до їхнього вирішення. Спілкуватись з тренерами важливо. Я задоволений тим, як все пройшло!», – відзначив Микола Каракулов.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.