Сергій Гордієнко: «Жіноча збірна України на зборі в Італії тренується разом з чемпіонками та призерками Ігор-2020»

Сергій Гордієнко: «Жіноча збірна України на зборі в Італії тренується разом з чемпіонками та призерками Ігор-2020»

З 19 листопада по 1 грудня Національна збірна України серед жінок проводить навчально-тренувальний збір в місті Ассізі (Італія). На цьому зборі найкращі жінки-боксери нашої держави проводять спільні тренування разом зі спортсменками чотирьох іноземних команд – Італії, Ірландії, Фінляндії та Сербії.

Наша команда представлена на зарубіжному зборі у наступному складі:

48 кг – Анна Охота

50 кг – Ольга Шалімова

52 кг – Тетяна Коб

54 кг – Сніжана Холодкова

57 кг – Валерія Єрошенко

            Анастасія Ковальчук

60 кг – Анна Охрей

63 кг – Марія Бова

66 кг – Юлія Стойко

             Анна Лисенко

70 кг – Марія Сєдая

75 кг – Анастасія Черноколенко

81 кг – Олеся Крисюк

+81 кг – Марія Ловчинська

Головний тренер – Сергій Гордієнко

Тренер з науково-методичного забезпечення збірної України – Сергій Кіприч

Тренери – Олександр Середницький, Сергій Тюрін, Олексій Шевченко, Олександр Саленко, Дмитро Орєхов.

Лікар – Любов Коваль

Масажист – Оксана Кашпур

Начальник команди– Анастасія Молочко

Про мету збору та план проведення підготовки прес-службі ФБУ розповів головний тренер Національної збірної України серед жінок Сергій Гордієнко.

«До Італії ми поїхали майже найсильнішим складом. Лише в категорії до 81 кг чемпіонку України Кароліну Махно, яка відсутня через травму, замінила срібна призерка Олеся Крисюк. Також відзначу повернення до складу збірної однієї з найсильніших наших спортсменок – учасниці Олімпійських ігор у Токіо Анни Лисенко.

У ці дні ми мали завершувати підготовку до Чемпіонату світу-2021, але змагання у Стамбулі, як відомо були перенесені на весну наступного року, тож змушені були шукати альтернативні варіанти для отримання бойової практики. Хочу подякувати керівництву ФБУ та Міністерству молоді та спорту України, які знайшли для нас варіант зі збором на Апеннінах. Він є надзвичайно корисним, враховуючи і те, що поруч з нами тренуються багато сильних та титулованих спортсменок – наприклад, олімпійська чемпіонка Ігор у Токіо Келлі Гаррінгтон з Ірландії, бронзова призерка ОІ-2020 Ірма Теста з Італії та багато інших.  


Збір вельми насичений – проводимо по два тренування на день, акцентуємо увагу на роботі в парах. Дівчата також багато часу працюють з тренерами, підвищують тактичну та технічну майстерність, бігають кроси та роблять інші фізичні вправи.

Є домовленість зі збірними Італії, Ірландії, Фінляндії та Сербії про те, що наприкінці збору проведемо з ними спільні спаринги. Тож збір має бути для нас надзвичайно плідним!», – відзначив Сергій Гордієнко.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.