Станіслав Кутін: «Моє завдання – це постійний розвиток, самовдосконалення і насолода від процесу»

Станіслав Кутін: «Моє завдання – це постійний розвиток, самовдосконалення і насолода від процесу»

Український боксер Станіслав Кутін за свою профі-кар`єру встиг провести дванадцять поєдинків, в яких здобув десять перемог. У своєму останньому двобої одноголосним рішенням суддів він переміг росіянина Юрія Кашинського. Прес-служба ФБУ розпитала Кутіна про найбільш важливі моменти в його кар`єрі.

– Що відрізняє бокс від інших видів спорту?

– Професійний бокс є війною. Тут перемагає той, хто готовий віддати життя за кожен дюйм рингу.

– Як давно займаєтесь боксом та з чого все починалося?

– З  12 років займаюся боксом, до цього став майстром спорту міжнародного класу з кікбоксингу, посів третє місце на чемпіонаті Європи з ММА.  Пам`ятаю, що тоді обирав між ММА і боксом. Вибрав все ж таки бокс.

– Талант чи праця?

– Безумовно, і талант, і праця є мегаважливими чинниками успіху, але швидше за все, важливішим є усвідомленість та розуміння, для чого ти це робиш. Також важливу роль відіграє тренер, який розуміє бокс по-справжньому.

Який ваш переломний момент у кар‘єрі? Після чого зрозуміли, що бокс – це ваше?

– Як я вже згадував раніше, я достатньо довгий час займався ММА. Потім зрозумів, що ММА надто травматичний для мене. Тоді продовжив займатися боксом. Після двох поразок у профі усвідомив, що треба щось міняти. Почав шукати інші варіанти розвитку.

– Хто ваш тренер? Розкажіть як працюється під його керівництвом.

– Тренуюся під керівництвом Віктора Валер’яновича Лордкіпанідзе. Я думаю, що це геній боксу. У його школі нічого зайвого, всю теорію можна застосувати на практиці.

– Наскільки важливу роль у вашому житті відіграє наставник?

– Бокс займає більшу частину мого життя, для мене дуже важливі мої цілі, які поставив перед собою в боксі, а тренер грає дуже важливу роль у їхній реалізації. Та й взагалі, мій наставник дуже позитивний, його неабиякий розум та доброта притягують. У нього багато чому можна навчитися і крім боксу.

– Батьки підтримують ваше захоплення боксом?

– Моя сім’я – це моя опора, вона завжди зі мною у всіх моїх бажаннях та намірах.

У кожного спортсмена є своя мрія. Яка ваша мета?

– Якщо хочеш розсмішити Бога, розкажи йому про свої плани. Моє завдання – це постійний розвиток, самовдосконалення і насолода від процесу.

– Як готувалися до останнього поєдинку?

– Підготовка до бою з Юрієм Кашинським пройшла плідно, спаринги провів із хорошими боксерами, серед яких Дмитро Безус, Богдан Миронець, Олександр Копиленко, Юрій Манукян, Едуард Мельников. Вдячний хлопцям за допомогу. Вважаю, що треба бути завжди у формі, постійно вдосконалюватися, тому я завжди у залі. Моєму тренерові дуже важко догодити, тому треба постійно працювати над собою.

– Що вдалося і що не вдалося показати в поєдинку з росіянином?

– По бою все зробив нормально, але трохи просів функціонально в п’ятому і шостому раундах. Завжди є над чим працювати. Бій переглянули кілька разів та розібрали разом з командою. Тренер вказав, чого не вистачає та що потрібно покращити. Цим і займаємося зараз.

– Які подальші плани?

– У мене є контракт на три бої з RCC Boxing. Подивимося, що вони запропонують.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.