Олександр Хижняк: «Після Олімпійських ігор ще більше дітей в Україні пішли на бокс. У цьому, напевно, є і моя заслуга»

Олександр Хижняк: «Після Олімпійських ігор ще більше дітей в Україні пішли на бокс. У цьому, напевно, є і моя заслуга»

3 грудня у Харкові відбувся вечір боксу за участю провідних вітчизняних спортсменів. Промоутерська компанія Mada Promotion за підтримки благодійного фонду Дмитра Шенцева та провідного українського виробника автобусів Isuzu Ataman організували серію яскравих поєдинків.

Для того, щоб підтримати боксерів – учасників вечора, спеціально до Харкова приїхав лідер Національної збірної України, срібний призер Олімпійських ігор-2020 у Токіо, чемпіон світу Олександр Хижняк. Враженнями від цієї події Олександр поділився в ексклюзивному коментарі прес-службі ФБУ.

– У Харкові відбулося дійсно чудове свято боксу! Хочу подякувати, в першу чергу, людям, які виступили одними з організаторів – Дмитру Олексійовичу Шенцеву та Микиті Шенцеву, які запросили мене стати гостем цієї яскравої події. Я отримав величезне задоволення. Зібралося багато глядачів, які, було видно, скучили за великим боксом. Чимало людей мене впізнавали, підходили, робили зі мною спільні фото. Не буду приховувати, що відчувати таку велику увагу до себе теж дуже приємно. Харків – це боксерське місто, тут завжди любили хороший бокс. Тож враження в мене надзвичайні!

 Які бої найбільше запамяталися зі спортивної точки зору?

– У вечорі боксу Kharkiv Boxing Derby взяли участь як досвідчені спортсмени, з якими раніше я досить часто тренувався разом у Національній збірній України, так і молоді боксери, з якими мені раніше не доводилося перетинатися. Мені, якщо чесно, сподобалися усі бої! Було видно, що кожен учасник був добре підготовлений до цих змагань і кожен виходив, щоб здобути перемогу. Практично всі бої були досить рівними, з хорошою інтригою.   

– Після Олімпійських ігор ви, як відомо, взяли невелику паузу. Чи тягне взагалі дивитися бокс – вживу або по телевізору?

– Ось, зокрема сьогодні (4 грудня – Прим. ред.) вдалося побувати на ще одних змаганнях, які цього разу пройшли у Полтавській області, у місті Решетилівка. Тут також відбувся чудовий боксерський вечір, на який нас з татом запросили в якості почесних гостей. Боксували, зокрема, і кілька талановитих вихованців мого батька. Змагання пройшли у чудовій атмосфері, за що також слід подякувати організаторам.

А повертаючись до вашого запитання, відповім, що я, як і раніше, дуже люблю свою роботу. Своєю головною місією я бачу перш за все популяризацію здорового способу життя серед молодого покоління українців, популяризацію нашого виду спорту… Я спостерігаю, як після Олімпійських ігор ще більше батьків почали приводити своїх дітей до боксерських секцій. Кількість діток, які займаються боксом, справді зросла, у чому, можливо, є і наша з батьком невелика заслуга…     

Що стосується паузи у виступах, яку я взяв, то, вважаю, що вона пішла мені на користь. Повірте, я не лежав вдома без діла. За цей час вдалося перезавантажитись, і з нового року, сподіваюся, я знову включуся у робочий тренувальний процес, зокрема і на тренувальних зборах у складі збірної України.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.