Президент EUBC Франко Фальчінеллі взяв участь у відкритій лекції Полтавського педагогічного університету

Президент EUBC Франко Фальчінеллі взяв участь у відкритій лекції Полтавського педагогічного університету

На кафедрі теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбулася гостьова лекція за участю двох лекторів: президента EUBC, віце-президента AIBA Франко Фальчінеллі та головного тренера збірної команди Ірландії з жіночого боксу Антія Заура.

Захід відкрила очільниця Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, докторка педагогічних наук, професорка, заслужена працівниця освіти України, членкиня-кореспондентка національної академії педагогічних наук України Марина Гриньова.

Лекцію організував доктор наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури, старший тренер з науково-методичного забезпечення національної збірної команди України з боксу (жінки-еліта) Сергій Кіприч.

Лекцію прочитали для здобувачів спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» першого і другого рівнів вищої освіти.

Франко Фальчінеллі висвітлив питання історичних етапів розвитку жіночого спорту в світі, наголосив на гендерній специфіці організації навчально-тренувального процесу, особливостях розвитку жіночого боксу в Італії.

Студенти із зацікавленістю слухали і Антія Заура, який розповів про специфіку організації турнірів міжнародного рівня, досвід спортивної підготовки боксерок високої кваліфікації в Ірландії. Цінною інформацією для слухачів було питання регулювання емоційного стану спортсменок під час тренувальної і змагальної діяльності.

Здобувачі із цікавістю і професійним інтересом слухали доповідачів і активно брали участь в обговоренні.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.