Сергій Тищенко: «Спільними зусиллями ми зробимо все можливе, щоб Черкащина отримала свого олімпійського чемпіона»

Сергій Тищенко: «Спільними зусиллями ми зробимо все можливе, щоб Черкащина отримала свого олімпійського чемпіона»

На Черкащині провідні боксери та їхні тренери отримуватимуть щомісячні стипендії. Таке рішення ухвалила Черкаська міська рада.

Починаючи з січня, грошову виплату щомісяця нараховуватимуть для 62 спортсменів і тренерів з Черкас та області. Підтримка в розмірі 2,5 мінімальних заробітних плат та стипендії в розмірі 1,2 мінімальної заробітної плати будуть розподілені в залежності від минулорічних результатів. Про це у коментарі прес-службі ФБУ розповів перший заступник міського голови Черкас, президент Федерації боксу Черкаської області та член Виконкому ФБУ Сергій Тищенко.

Додамо, що перші стипендії запроваджено з 2016 року, а вже з 2019 року черкаські атлети отримували  два види стипендій: для провідних та перспективних спортсменів. Крім того, запроваджена і додаткова стипендія для єдиноборців, які можуть отримувати і загальні стипендії, про які йшлося раніше.

— Сергію Олександровичу, розкажіть будь ласка, як виникла ідея преміювати всіх провідних спортсменів Черкас та Черкащини?

— По-перше, ми хочемо створити нашим спортсменам найкращі умови, щоб вони не думали ні про що інше, окрім боксу. Ми, напевно, перше місто в Україні, що запровадило таку кількість стипендій – 63 для всіх спортсменів. Таким чином хочемо підтримати як молодих, починаючих боксерів, так і досвідчених бійців, що вже встигли проявити себе на національному та міжнародному рівнях. Зазначу, що це стосується всіх видів спорту, однак бокс для нас є одним із найбільш пріоритетних.

Одним із ініціаторів запровадження цих стипендій був член Виконкому ФБУ Юрій Ботнар, який дуже багато робить для того, щоб бокс стрімко розвивався на Черкащині. Я радий, що чимало представників та представниць боксу будуть отримувати стипендії упродовж року. Наша сила в єдності та згуртованості. Чим дружніші ми будемо, тим краще виступатимуть наші спортсмени на всеукраїнській та міжнародній аренах. Бокс та спорт об`єднують людей, і чим більше ми будемо мати активної молоді, тим краще буде для нашого краю.

— На вашу думку, яким видався 2021 рік для боксерської Черкащини?

— Минулий рік був нелегким, але, на мою думку, черкаська земля багата на молодих спортсменів, тож результати не змусять на себе довго чекати. У нас є спільна мрія, щоб на Черкащині з`явився свій чемпіон світу або переможець Олімпійських ігор, щоб ми могли ним пишатися. Окрім хлопців, чудові результати показують і представниці прекрасної статі — Анастасія Ковальчук та Кароліна Махно, які входять до складу Національної збірної України.

У минулому році ми сподівалися провести у Черкасах традиційний турнір Богдана Хмельницького, але у наші плани втрутилася пандемія. Дуже хочемо, щоб ці змагання відновилися. Взагалі хочу подякувати усім, хто причетний до розвитку боксу на Черкащині.

— Розкажіть, які змагання чекають на симпатиків черкаського боксу вже у цьому році?

— Цьогоріч наш регіон претендує на те, щоб прийняти чемпіонати України в кількох вікових групах. Господарями цих змагань можуть стати Черкаси та Умань. До слова, у нас дуже активно розвиваються місцеві федерації. Наприклад, Федерація боксу Умані та боксерський клуб «Арес». Активно працюють і розвиваються й інші районні центри. Ми бачимо, як поступово сходять місцеві зірки. Дуже хочу подякувати тренерам за їхню щоденну працю. Успіх наших спортсменів – це, в першу чергу, заслуга наставників! Ми, функціонери, звісно, допомагаємо в організаційних моментах, але лише тренер може виростити зі спортсмена справжнього чемпіона.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.