Микола Каракулов: «Чемпіонат України в Тернополі обслуговують найдосвідченіші судді»

Микола Каракулов: «Чемпіонат України в Тернополі обслуговують найдосвідченіші судді»

У Тернополі вже відбулися перші дні Чемпіонату України серед чоловіків та жінок до 22 років. Про рівень змагань, майстерність учасників, суддівство і організаційні моменти ми поспілкувалися з виконуючим обов`язки голови Суддівської комісії ФБУ, головним суддею чемпіонату Миколою Каракуловим.

Миколо Георгійовичу, які ваші враження від початку національної першості до 22-х років?

– В першу чергу, хочеться подякувати Тернопільській обласній федерації боксу на чолі з Євгеном Степановим. Місце проведення чемпіонату було визначене буквально за кілька днів до початку, і у нас, якщо відверто, були деякі сумніви, що організаційні моменти будуть вирішені вчасно. Але потрібно відзначити ту роботу, яка була виконана місцевими організаторами. Все було зроблене найкращим чином. Місце проведення змагань, транспорт, харчування – все організовано на найвищому рівні. Умови проведення чемпіонату є хорошими як для учасників, так і для суддів.

Різниця у віці між деякими боксерами може доходити до чотирьох років. Наскільки це критично?

– По-перше, є різниця в майстерності боксерів. Це одразу кидається в очі. Видно, хто лише нещодавно перейшов до вікової групи U-22 з молоді, а хто є старожилом цієї категорії. Рівень боксу хороший, і відчувається, що в усіх  боксерів є велике бажання перемогти.

Змагання проходять на двох рингах. Чи комфортно так працювати?

– Так, все добре. У залі хороше освітлення. Всередині тепло та затишно. Ми дотримуємось усіх вимог карантину, глядачів не пропускаємо всередину. Через відомі обмеження до залу мають право заходити лише учасники, тренери та, звісно, технічний персонал.

Розкажіть більше про суддів, які працюють на чемпіонаті.

– В основному це досвідчені представники Феміди. Чемпіонат України до 22 років – це один з двох найголовніших внутрішніх стартів. Вимоги до суддів тут дуже високі. Також працюють п`ять суддів, які нещодавно успішно склали іспити на міжнародну категорію. Запрошені і кілька молодих суддів національної категорії. Таким чином ми готуємо зміну на майбутнє.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.