Кіра Макогоненко: «Це страшне відчуття, коли ти розумієш, що твоє життя може обірватися будь-якої миті…»

Кіра Макогоненко: «Це страшне відчуття, коли ти розумієш, що твоє життя може обірватися будь-якої миті…»

Харків’янка Кіра Макогоненко у свої неповні чотирнадцять років виграла чемпіонат Європи, завоювала стоп’ятдесятитисячну армію прихильників у Інстаграм та стала обличчям компанії Nike. У свої ж неповні чотирнадцять років талановита боксерка відчула на собі пекельний подих війни: орки розбомбили її житло та продовжують стирати з землі її рідне місто…

Кіра Макогоненко розповіла нам про війну в Харкові, розказала про пропозиції з-за кордону та пролила світло на нове хобі, зорієнтоване на допомогу українським військовим у боротьбі з російським агресором.  

Кіро, коли ти зрозуміла, що в Україні фактично розпочалась війна?

— Вранці, 24 лютого… Саме тоді у нашому місці почалися сильні вибухи, яким не було ні кінця ні краю. Нас окутав страх. Ще страшніше, коли ти розумієш, що твоє життя може обірватися будь-якої миті, а ти нічого не можеш вдіяти, окрім як сподіватися на Бога… Наш будинок розгромили окупанти, але, дякуючи Богові, ми залишилися живі!

Де ти зараз?

— Не буду приховувати, багато країн та національних боксерських федерацій запрошують мене до себе. Надходять запрошення від США, Німеччини, Польщі, Канади, Туреччини, але ми поки що залишаємось в Україні.

Судячи з твоїх останніх дописів у Інстаграм, ти долучилась до волонтерства…

— Так. Я плету маскувальні сітки для захисників України. Причім, ця справа мені до душі. Крім того, я вчуся розбирати та збирати автомат. Мене переповнює бажання допомогти нашим захисникам якомога скоріше видворити ворога з нашої землі. Стосовно боксу, то я продовжую тренуватися, готуюсь до наступних викликів. А ще хочу повернутися до звичного тренувального процесу, спарингувати… Мене переповнює бажання представляти нашу країну на міжнародному рівні.

 

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.