Персона дня. Сабіна Новосад: «Я з дитинства була в захваті від чоловічих видів спорту…»

Персона дня. Сабіна Новосад: «Я з дитинства була в захваті від чоловічих видів спорту…»

У цей непростий для країни час Федерація боксу України докладає максимум зусиль, що спортсмени мали можливість займатися улюбленою справою. Так, на чемпіонаті Європи до 22 років, що проходив у Хорватії, наші хлопці та дівчата завоювали десять медалей. Одну з  десяти нагород поклала до медальної скарбнички України Сабіна Новосад, що здобула бронзу. Вітаємо Сабіну в нашій традиційній рубриці «Персона дня»! 

Чому бокс та із чого все починалося?

— Я з дитинства була в захваті від чоловічих видів спорту. Любов до спорту мені прищепив батько. Вже тоді я хотіла бути першою в усьому, хотіла відрізнятися від інших. Коли мені було 13, у школі, де я навчалась, відкрили секцію з боксу. Мій тренер Олег Люлько на той момент не хтів мати справ з дівчатами, він не працював з дівчатами… Але я так сильно хотіла займатися боксом, що підійшла до свого вчителя фізкультури  і просила його, щоб він записав мене в секцію з боксу. Однак він був завжди занятий, я терпіла-терпіла, після чого взяла його за руку і повела до тренера… Вчитель дав мені хорошу характеристику і так я почала займатися боксом. Після цього на секцію боксу записалося дуже багато дівчат, однак в підсумку вони не пройшли перевірку на міцність. Пам’ятаю, я дуже хотіла показати свою стійкість, я приходила на тренування навіть у неділю. До слова, моя наполегливість, характер та вміння навчатися зіграли дуже важливу роль в моєму житті. Ось так я стала боксеркою.

Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

— Мною керує бажання бути першою. Сталячи перед собою мету, я її досягаю. На даний момент, це вже звичка, без якої важко уявити моє життя .

Ваше життєве кредо…

— Через біль, піт і сльози — до Олімпу.

Чи є місце страху в боксі?

— На мою думку, страх присутній у кожній людині, і я — не виняток. Не можу сказати, що я боюсь виходити на ринг, чи боюсь свою опонентку. Ні! Мій найголовніший страх — підвести людей, що в мене вірять. Звичайно, боюся показати поганий бокс та підвести тренера,  з яким ми дуже довго та прискіпливо готувалися для досягнення цілей.

Яким був ваш найважчий бій і чому?

— Звичайно, півфінальний бій цьогорічного чемпіонату Європи. Я вперше зустрілась з опоненткою такого високого класу. Для мене це був непростий бій ще й тому, що в мене не було достатньо досвіду, щоб вести бій з високою спортсменкою. У неї розмах рук на половину більший, ніж у мене. Тому важко було підібратися до опонентки на зручну для мене відстань та працювати другим номером. З цією боксеркою треба було працювати в стилі Майка Тайсона… На мою думку, саме цей бій був найважчим в моїй кар’єрі.

Ваша найважливіша поки що перемога – це…

— Для мене кожна перемога важлива, у кожному турнірі. У 2016 році я стала третьою на чемпіонаті Європи серед юніорів, а цьогоріч здобула бронзу на чемпіонаті Європи до 22-х років у Хорватії. Напевно, саме ці звитяги є найвагомішими у моєму житті.

Яку мету переслідуєте в боксі?

— На даний момент, я не планую нічого. Хочу зробити паузу і відпочити…

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.