Михайло Поздняков: «Наші боксери показали неймовірний результат на чемпіонаті Європи…»

Михайло Поздняков: «Наші боксери показали неймовірний результат на чемпіонаті Європи…»

Віцепрезидент Федерації боксу України Михайло Поздняков від початку року побував з робочими візитами у багатьох країнах світу, відвідав здесяток світових арен, став свідком цілої низки боксерських заходів. Впродовж останніх одинадцяти днів Михайло Анатолійович знаходився у Хорватії, де підтримував нашу збірну на чемпіонаті Європи до 22-х років.

Незважаючи на заклопотаність, Михайло Поздняков знайшов вільну хвилинку, щоб відповісти на декілька запитань від пресслужби ФБУ.

Пане Михайло, Ви їздили в складі делегації збірної України до Хорватії на чемпіонат Європи до 22-х років. Що Вас найбільше вразило в організації змагань?

— По-перше, інфраструктура. М’який хорватський клімат приваблює не лише туристів, а й спортсменів. В Хорватії надзвичайно розвинений готельний бізнес. Причім, влітку готелі виконують своє цільове призначення — приймають туристів, а в інші пори року ці комплекси працюють як спортивні бази. Наша збірна мешкала в місті Пореч. Тут розташований дуже класний мультиспортивний об’єкт з тенісними кортами, залами, футбольними полями. Щодо самих змагань, вони пройшли на високому рівні. Наша команда немала проблем ані з проживанням, ані з харчуванням, про це подбала Федерація боксу Хорватії.

Ви знаходилися в таборі збірної України від початку і до фінішу змагань. Розкажіть, якою була Ваша роль у збірній команді під час чемпіонату Європи?

— Як відомо, збірна України подолала низку перешкод на шляху до Хорватії: спортсмени не пройшли збори, було складно виїхати з України. Крім того, усі члени збірної постійно перебували під психологічним тиском, хвилювалися за рідних та близьких, що залишилися в України… Тож я поїхав до Хорватії підтримати наших хлопців та дівчат.

Як Ви розцінюєте виступ збірної України на цих змаганнях?

— Враховуючи той факт, що в Україні йде війна, наші боксери показали неймовірний результат! НЕЙМОВІРНИЙ! У першу чергу, спортсмени побороли себе, свій психологічний стан. Так, боксери перебували в напруженому стані, адже завжди були на зв’язку з рідними та близькими, що залишилися в Україні, проте змусили опонентів тремтіти на ринзі! Більше того, нашій команді вдалося приїхати на чемпіонат Європи у той час, коли в країні розпочалась війна. Вдячний тренерам, персоналу та усім спортсменам, що знайшли у собі сили і гідно представили Україну на чемпіонаті Європи — молодці!

Хто зі спортсменів справив на Вас особливе враження і чому?

— Усі без винятку спортсмени показали класний рівень боксу, потішили виступи призерів. Особливо хочу відзначити Юрія Захареєва, Кароліну Махно та Максима Власюка. Юрій Захарєєв — майбутнє українського боксу. Не хочу наврочити, але він має чудові шанси виграти чемпіонат Європи серед дорослих. Крім того, Захарєєв — наша олімпійська надія, на нього ми покладаємо великі сподівання… Щодо Кароліни Махно, то це боксерка з неймовірно сильним характером. Як відомо, вона мала тривалу паузу в кар’єрі, а, повернувшись на ринг, виграла чемпіонат Європи. Покажіть мені, будь ласка, ще когось, хто спромігся ознаменувати своє повернення на ринг медаллю чемпіонки Європи. Також я дуже радий за вінничанина Максима Власюка, що здобув «срібло» на чемпіонаті Європи до 22-х років. Він є вихованцем вінницької школи боксу, яка, до слова, є однією з найкращих в Україні. Я вважаю, що Власюк, попри статус віцечемпіона Європи, ще не сказав свого слова у європейському боксі, й усі його значущі успіхи — попереду.

Відомо, що Ви відповідаєте у Федерації боксу України за міжнародний напрямок. Над чим зараз працюєте?

— Роботи дуже багато. В першу чергу, це проведення чемпіонатів. Так, у лютому розпочався активний період міжнародних змагань, він триватиме до червня. Ледь не два рази на місяць команди проводять збори за кордоном, беруть участь в різноманітних боксерських змаганнях. Спочатку наша збірна виступала на міжнародному турнірі в Угорщині, потім брала участь у змаганнях «Странджа» у Болгарії, зараз пройшов чемпіонат Європи в Хорватії U22, зараз починаються змагання в Сербії, після цього відбудуться ще чотири великих турнірів, що пройдуть у квітні та травні. Графік дуже напружений. Моє завдання — допомагати спортсменам збірної, підтримувати їх. Ми всі молимося за це, віримо у наших Захисників та чекаємо на мир у нашій країні. 

Де зараз знаходяться наші збірні команди?

— Доросла збірна України перебуває в Німеччині, чоловіча та жіноча Ю-22 — у Хорватії, чоловіча молодіжна збірна на чолі з Олегом Кудіновим знаходиться в Болгарії, а жіноча під керівництвом Романа Семенишина — в Італії. Я дуже вдячний федераціям боксу цим країн, що прийняли у себе наших боксерів. Наостанок скажу, що ми віримо у нашихЛюдей, у нашу Перемогу. Все буде Україна! Слава Україні! 

 

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.