Персона дня. Олександр Зеленський: «Ніколи ні на кого не сподівайся. Ніколи ні від кого нічого не чекай. Просто візьми і зроби все сам…»

Персона дня. Олександр Зеленський: «Ніколи ні на кого не сподівайся. Ніколи ні від кого нічого не чекай. Просто візьми і зроби все сам…»

Мелітополець Олександр Зеленський яскраво провів боксерський сезон 2021 року. Він був вируючою машиною боротьби на юніорському чемпіонаті України, де здобув золоті нагороди, та сповнений запалу на чемпіонаті Європи, де став срібним призером.

Невдовзі на перспективного боксера чекає нове випробування — він триматиме  екзамен на молодіжній першості Європи…  Сам Зеленський налаштований рішуче. Він вирушає до Софії в настрої завойовувати золоті медалі! Про це сімнадцятирічний боксер з Мелітополя розповів в інтерв’ю в рамках проєкту «Персона дня».

Чому бокс та із чого все починалося?

— Я вважаю, що бокс з’явився у моєму житті невипадково. Цим видом спорту я почав займатися завдяки моїм батькам. Саме вони привели мене, чотирирічного, за ручку в секцію боксу. З того часу це єдиноборство постійно у моєму житті. Я вважаю, що бокс — це найкращий вид спорту. Він загартовує фізично і морально.

— Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

— Мною керує прагнення ставати кращим. Я намагаюся максимально віддаватися на кожному тренуванні, щоразу пересуваючи планку можливостей вище й вище. Дуже тішуся, коли в мене все виходить. Сподіваюся, я зможу зробити ще багато величезних кроків уперед і стати кращим, ніж був учора.

— Ваше життєве кредо…

— Ніколи ні на кого не сподівайся. Ніколи ні від кого нічого не чекай. Просто візьми і зроби все сам. 

— Чи є місце страху в боксі?

— Страх — це індивідуальна особливість. У будь-якому разі, страх потрібно залишати за межами рингу… І тільки так. Інакше ти приречений на поразку.

— Яким був ваш найважчий бій і чому?

— Важких боїв у моїй кар’єрі було чимало. Виокремлю півфінальний двобій чемпіонату Європи, в якому мені протистояв представник Хорватії. Цього боксера важко було тримати на дистанції, оскільки він постійно наближався і не давав по собі влучити, проте я його здолав і вийшов до фіналу!

— Ваша найважливіша поки що перемога – це…

— Стосовно найважливішої перемоги… визначитися складно, а от найголовніше моє досягнення — статус віцечемпіона Європи. Я дуже пишаюся цим здобутком.

— Яку мету переслідуєте в боксі?

— Хочу виграти прийдешній чемпіонат Європи. А взагалі я прагну стати чемпіоном світу!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.