Персона дня. Максим Рудик: «Не дивлячись на поразки та перемоги, залишайся завжди людиною»

Персона дня. Максим Рудик: «Не дивлячись на поразки та перемоги, залишайся завжди людиною»

З 10-го по 22 квітня у Болгарії проходить Чемпіонат Європи серед молоді. У складі молодіжної чоловічої збірної України є один з найперспективніших боксерів держави Максим Рудик. Напередодні старту змагань прес-служба ФБУ поспілкувалась з 17-річним представником Донеччини. Максим став героєм нашої традиційної рубрики «Персона дня».

1. Чому бокс та із чого все починалося?

«Бокс – ініціатива мого батька Володимира. Якби не він, я б не був тим, ким є зараз. Ми – переселенці з Тельманівського району (зараз – Бойківського району – Прим. ред.)  Донецької області. У 2014-му переїхали до Маріуполя, де я і почав тренуватися. Через пів року інтенсивних занять вже брав участь у матчевій зустрічі Маріуполь – Новоазовськ, де переміг та отримав звання найкращого боксера».

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Кожного дня виходити на тренування мене мотивує батьківська любов та підтримка, а ще бажання ставати краще в боксерській майстерності і бути переможцем у всіх боях».

3. Ваше життєве кредо…

«Не дивлячись на поразки та перемоги, як би важко не було або як би високо ти не підіймався, залишайся завжди людиною. Це слова мого батька».

4. Чи є місце страху в боксі?

«Як і у всіх нормальних людей страх у мене є, але намагаюся його сховати і на бій виходжу тільки за перемогою».

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Найважчий бій – це бій із самим собою, бо декілька разів було бажання залишити бокс, але батько мотивував мене. Те, що я не звик опускати руки, і залишило мене у боксі».

6. Ваша найважливіша поки що перемога – це…

«…Це моя дебютна перемога, коли я отримав перший подарунок та першу похвалу. Це мене і стимулювало добиватися більшого».

7. Яку мету переслідуєте в боксі?

«На даному етапі кар`єри моя мета в боксі – стати чемпіоном Європи у своїй ваговій категорії».

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.